Čelsi dobija novog menadžera - Poter dolazi na "Bridž"!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 08.09.2022.
09:35
Izvor: Sportske.net

Munjevita reakcija na smenu Tomasa Tuhela.

EPA-EFE/Andy Rain
EPA-EFE/Andy Rain

Povezane vesti

Čelsi je juče ujutru smenio menadžera Tomasa Tuhela, a njegova zamena već je pronađena.

Kako javljaju mediji u Velikoj Britaniji menadžer Brajtona Grem Poter sastao se sinoć sa upravom "plavaca" i odlučio da prihvati njihovu ponudu. Očekuje se da Poter postane novi menadžer Čelsija do kraja nedelje.

Navodno Potera od klupe Čelsija deli još samo ugovor sa njegovim aktuelnim klubom Brajtonom, ali će se uskoro aktivirati izlazna klauzula i tako realizovati trenerski transfer godine u Engleskoj.

Poter važi za jednog od najperspektivnijih menadžera na svetu, 46-godišnjak je trenersku karijeru započeo u Švedskom Ostersundu, bio je i na klupi Svonsija, da bi trenersku reputaciju stekao u Brajtonu sa kojim već nekoliko sezona igra sjajan fudbal.

Odlazak Potera biće veliki udarac za Brajton koji je sjajno započeo sezonu u Premijer ligi. "Galebovi" su trenutno na visokom četvrtom mestu, ali će odlazak menadžera verovatno ostaviti trag na ekipu.

Sa druge strane, od Čelsija se očekuju mnogo bolje partije. Novi vlasnik Tod Boeli uložio je ogroman novac ovog leta na pojačanje, "plavci" su potrošili oko 300.000.000 evra,a li im ne ide od starta sezone. Dolazak Potera mogao bi to da promeni.

Čelsi za vikend očekuje novi meč u Premijer ligi, "plavci" će možda i sa Poterom na klupi gostovati Fulamu. AdmiralBet ih vidi kao favorite na ovoj utakmici i nudi kvotu 1.75 na pobedu ekipe sa "Stamford bridža".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke