Čelsi i Liverpul odigrali nastvarno poluvreme, Siti najveći pobednik!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 02.01.2022.
19:25
Izvor: Sportske.net

Ludo prvo, tanko drugo poluvreme.

AP Photo/Matt Dunham
AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija i Liverpula remizirali su rezultatom 2:2 (2:2) u derbiju 21. kola Premijer lige. 

Večeras smo na "Stamford Bridžu" videli baš sve - strašan tempo, lepe golove, potencijalni crveni karton, skoro pa preokret, otvorenu utakmicu u kojoj je prava šteta bila što igrači nisu imali snage da istraju do kraja.

Liverpul je stekao dva gola prednosti preko Manea i Salaha, a onda su Kovačić i Pulišić do poluvremena vratili Čelsi i doneli bod.

Ali, da krenemo redom.

Sadio Mane je doneo prednost Čelsiju u devetom minutu, nakon velike greške odbrane Čelsija, ali mnogi veruju da je prethodno zaslužio crveni karton.

Mane je posle svega 20 sekundi laktom udario laktom Aspilikuete, sudija mu je pokazao žuti  karton. Mane je video Španca, ovo je bio nameran udarac laktom i mnogi veruju da ne bi pogrešio ni da je sudija pokazao crveni.

Međutim, sporna je bila još jedna situacija, Maunt je revoltirano reagovao posle jednog duela i udario je Cimikasa, ali je prošao bez kartona.
 
I onda je usledio šou - Salah je iskoristio fenomenalnu asistenciju TAA za 0:2 i u tom 26. minutu delovalo je da je sve gotovo.

Ipak, usledio je novi šok. Kovačić je u 42. minutu postigao evrogol, uhvatio je volej sa 20 metara i od stative pogodio za 1:2.

Tu nije bio kraj, u nadoknadi vremena Pulišić je lepo pobegao i prihvatio loptu Kantea i izjednačio na 2:2.

Ludnica je nastavljena i u drugom poluvremenu. Salah je pokušao da lobuje Mendija, koji je izleteo, ali je maestralnom paradom sačuvao svoj tim. Mendi se istakao i u 59. minutu kada je Mane bio još bliži, Mendi je još bolje intervenisao.

Čelsi je uzvratio preko Pulišića, i golman Liverpula Keleher se istakao odličnom intervencijom. 

Usledio je nešto mirniji period, šteta što igrači nisu imali snage za tempo do 60. minuta i do samog kraja. 

Promene, a ni većih šansi nije bilo, pa je ostalo najravnopravnijih 2:2, što je rezultat koji najviše slavi Mančester Siti. Pepov tim sada ima 53 boda, Čelsi 43, a Liverpul 42, ali i uz meč manje.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke