Čelsi ima novog vlasnika? U London stigla ponuda koja se ne odbija!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 29.04.2022.
18:15
Izvor: Sportske.net

Četiri milijarde funti na stolu.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Britanski milijarder Ser Džim Ratklif ponudio je neverovatne četiri milijarde funti za kupovinu Čelsija, kluba čiju sezonsku kartu poseduje i vatreni je navijač, prenose britanski mediji.

Jutros smo preneli da je predstojeći vikend ključan kada je reč o novom vlasniku londonskih "Plavaca", a uprkos tri konzorcijuma u igri, čini se da se ova ponuda ne odbija.

Budući da je tražena cena dve i po milijarde, Ratklif planira da uloži dodatnih milijardu i 750.000 funti u investicije na "Stamofrod Bridžu".

Ovaj magnat je ujedno vlasnik i francuske Nice, pa bi u slučaju kupovine Čelsija proširio imperiju sa kontinenta na Ostrvo.

Ratklif je van sveta fudbala poznat kao vlasnik petrohemijske kompanije "Ineos" i prema navođenju "Tajmsa" nakon pregovora odlučio je da ponudi senzacionalnu svotu novca za kupovinu kluba u kojem bi radio iz ljubavi, dok bi profit bazirao na drugim biznisima.

Sa druge strane, ponuda vlasnika Seltiksa Stivena Paljuke je odbijena, čime je broj potencijalnih kupaca smanjen.

Podsetimo, Roman Abramovič je početkom prošlog meseca stavio klub na prodaju nakon što mu je Velika Britanija izrekla sankcije posle ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Za vikend u PL, AdmiralBet ima sjajne kvote, izdvajamo pobedu Totenhema protiv Lestera, kao i trijumf Sitija u Lidsu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke