Čelsi, Junajted, pa Vest Hem - Arsenal ruši velike i čuva mesto za Ligu šampiona!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 01.05.2022.
19:23
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda "tobdžija".

EPA-EFE/VINCE MIGNOTT
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala pobedili su u gostima ekipu Vest Hema rezultatom 2:1 u 34. kolu Premijer lige i tako sačuvali četvrto mesto na tabeli. 

Arsenal je danas morao da pobedi nakon što je Totenhem ranije popodne savladao Lester i preuzeo četvrto mesto.

Tim Mikela Artete je iskoristio i činjenicu da je Vest Hem mislima više u polufinalu Lige Evrope, iako se danas to nije toliko osetilo na terenu.

Arsenal je poveo u 38. minutu, Saka je izveo korner, a Holding bio najviši u skoku i pogodio za 0:1.

Vest Hem je ubrzo odgovorio, u 45. minutu, Cufal je centrirao sa desnog boka, Boven je prihvatio loptu i sjajno pogodio dalji ugao za 1:1.

Arsenal je zaigrao još bolje u drugom poluvremenu, prvo je Saka imao šansu u 53. minutu, Fabijanski je odbranio njegov udarac, a minut kasnije pao je gol. Martineli je centrirao, a Gabrijel sa druge stative glavom pogodio za novo vođstvo Arsenala.

Arsenal je mogao da reši sve dileme oko pobednika u 72. minutu kada je Nketia bio zamalo neprecizan, a isti igrač imao je novu šansu i sedam minuta kasnije kada je Fabijanski odlično intervenisao. 

Arsenal je do kraja uspeo da sačuva prednost i tako ostane na četrtom mestu sa 63 boda, dva više od Totenhema i sada samo tri manje od Čelsija, dok je Vest Hem ostao sedmi sa 52. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke