Poketino probudio Čelsi, Liverpul sačuvao bod na "Bridžu"

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 13.08.2023.
19:29
Izvor: Sportske.net

Neki novi "plavci", Liverpul mora bolje.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija i Liverpula remizirali su 1:1 u derbi meču prvog kola engleske Premijer lige.

Liverpul je bio bolji rival u prvih pola sata, dok je narednih sat vremena igre proteklo u znaku Čelsija, koji je pod komandom novog menadžera Maurisija Poketina zaigrao znatno bolje nego u protekloj sezoni.

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Liverpul u 11. minutu kada je Salah sjajno šutirao slabijom desnom nogom sa ivice kaznenog prostora, golman Čelsija Sančez nije imao šanse, ali je prečka spasila "plavce".

Sedam minuta kasnije Liverpul je poveo. Salah je fantastičnim dodavanjem iza leđa odbrane Čelsija pronašao Luisa Dijaza koji je sjajno utrčao i pogodio za radost gostiju.

Mogao je Liverpul da udvostruči prednost u 29. minutu kada je Arnold odlično progigrao Salaha, Egipćanin rutinski matirao Sančeza, ali je nakon konsultacije sa VAR-om pogodak poništen zbog minimalnog ofsajda.

Nakon ovog momenta trgao se Čelsi i bio bolji rival u poslednjih 15 minuta prvog dela. To se ekipi menadžera Maurisija Poketina isplatilo u 37. kada je Čilvel glavom asistirao novajliji Akselu Disasiju, afrancuski štoper zatresao mrežu na debiju za Čelsi.

Samo dva minuta kasnije Ben Čilvel je doneo prekoret "plavcima", ali je njegov pogodakponišten zbog ofsajda.

Prvi ozbiljan udarac u drugom delu uputio je kapiten Liverpul Van Dajk, ali je njegov udarac sa distance završio malo iznad gola Čelsija.

Pet minuta kasnije Liverpul je izveo korner, Dijaz je glavom skrenuo loptu, koja je pravo u ruku pogodila napadača domaćih Džeksona, ali sudija Tejlor nije dosudio penal za "crvene".

Uzvratio je Čelsi u 55. minutu kada je Enco proigrao neometanog Čilvela na levom boku, a Alison sjajno odbranio udarac levog beka domaćih.

U narednih desetak minuta Čelsi je imao apsolutnu inicijativu, a to je Klop želeo da zasutavi uvođenjem Džonsa i Nunjeza umesto Gakpa i Žote.

U 71. minutu Arnold je izgubio loptu na polovini Čelsija, Džekson je istrčao kontru, a Alison odbranio njegov udarac i sačuvao mrežu svog tima.

Uspeo je Liverpul da smiri igru i zaustavi Čelsijeve nalete u narednih petnaestak minuta.

Mogao je rezervista Nunjez da donese trijumf Liverpulu u 92. minutu kada je Urguvajac šutirao sa distance, Ugočukvu zakačio loptu, a ona završila u korneru.

Dva minuta kasnije Ugočukvu je sjajno povukao napad Čelsija po sredini, Konate nije želeo da ga faulira, lopta je stigla da još jednog rezerviste Mudrika, Ukrajinac je obišao golmana Liverpula Alisona, ali se na kraju spetaljao, te je propala poslednja prilika na utakmici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke