Čelsi nema rezultate, ali "rađa" velikog igrača!

Autor: Mladen Heleta
petak 05.04.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Kol Palmer je fudbaler koji puno obećava i na terenu deluje impresivno.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Čelsi ove sezone ne igra kako treba i ne opravdava ogroman novac koji je uložen u njega, ali postoji jedna "svetla tačka" za ovaj klub u aktuelnoj sezoni. To je svakako mladi krilni napadač Kol Palmer (21), koji pruža fantastične parije i koji se polako etablira kao jedan od vodećih engleskih igrača u Premijer ligi.

Palmer je ove sezone sa 16 pogodaka direktno doneo ekipi 14 bodova u Premijer ligi. On je sinoć het-trikom presudio Mančester junajtedu (4:3), a dva gola postigao je u dubokoj sudijskoj nadoknadi vremena.

Osim ta tri gola sinoć, ove sezone je postigao gol protiv Arsenala (2:2), gol protiv Mančester sitija (4:4), dva puta je bio strelac protiv Lutona (3:2), jednom protiv Fulama (1:0), Njukasla (3:2), odnosno Barnlija (2:2).

Na poslednje četiri utakmice je dao šest golova, upisao i dve asistencije i potpuno je jasno o kakvom igraču je reč. 

Sa "bele tačke" ima 8/8.

"Luda utakmica. Kada sam postigao gol za 3:3, rekao sam 'idemo po sve'. Ludilo. Nisam znao šta da radim posle trećeg gola, samo sam trčao okolo. Het-trik je het-trik, moj prvi u karijeri i zaista sam veoma srećan zbog toga", rekao je Palmer.

Otkrio je da im je menadžer Maurisio Poketino nakon izjednačenja na 3:3 poručio da idu po pobedu.

"Rekao nam je 'dva minuta, hajde još'. Uvek nas tera da idemo do maksimuma, išli smo na to i isplatilo nam se, jer smo došli do velike pobede. Veliki je to zamah za nas, svi se dobro osećamo zbog toga. Nadam se da možemo da nastavimo ovako", zaključio je Palmer koji je 200. fudbaler koji je upisao het-trik u Premijer ligi.

On je letos stigao u Čelsi iz Mančester sitija za 42,5 miliona funti, a očekuje se da sigurno bude deo reprezentacije Engleske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke