Čelsi "osvojio set" protiv Midlzbroa za finale Liga kupa!

Autor: Sportske Net
utorak 23.01.2024.
22:53
Izvor: Sportske.net

Bez mnogo posla za srpskog golmana Petrovića večeras.

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija ubedljivo su pobedili Midlzbro rezultatom 6:1 i tako izborili plasman u finale Liga kupa. Midlzbro je slavio u prvoj utakmici 1:0, što svakako nije dovoljno za prolazak, pa je konačan rezultat posle dvomeča 6:2. 

Čelsi je poveo posle 15 minuta igre, a tragičar je Hauson, koji je pokušao da skloni centaršut sa peterca, međutim lopta je završila u mreži golmana.

Posle još toliko vremena, Enzo je bio strelac za 2:0 pošto je primio loptu unutar šesnaesterca i savladao lako golmana. 

Nije mnogo prošlo, celih sedam minuta, a ,,plavci" su stigli do već velikih 3:0, preko Disasija na asistenciju Sterlinga.

Midlzbro je bio praktično bez šansi, što je Čelsi maksimalno koristio i na poluvreme otišao sa prednosti od 4:0, pošto se i Palmer upisao u strelce. 

Po povratku na teren nije bilo velikih prilika ni na jednoj od strana, sve do 77. minuta kada je Galager poslao loptu u prosto u šesnaestercu koju je Kol Palmer poslao u mrežu za 5:0. 

Nije ni tu stao Čelsi, pošto je Galager ponovo slično uradio, ali je ovoga puta uposlio Maduekea, koji je po levoj strani savladao nemoćnog golmana za 6:0. 

Odmah u narednoj akciji Midzlbro je stigao do utešnog gola, ali je odmah poništen zbog ofsajda. Ipak, do gola za čast, ako se to tako mođe reći, stigao je Midlsbro  u 88. minutu meča, kada je Rodžers zatresao mrežu Đorđa Petrovića.

Čelsi u finalu čeka boljeg iz dvomeča Fulama i Liverpula, koji se igra sutra, a u prvom susretu slavio je Liverpul 2:1. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke