Čelsi platio ceh kukavičke igre, Brajton u nadoknadi do boda u Londonu

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 29.12.2021.
22:25
Izvor: Sportske.net

Bledo izdanje pretendenta na titulu.

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija razočarali su igrom na domaćem terenu protiv Brajtona u 20. kolu Premijer lige odigravši samo 1:1 na svom "Stamford Bridžu".

Čelsi je poveo u 28. minutu nakon što je Lukaku izvrsno skočio i glavom zatresao mrežu gostiju nakon odličnog centaršuta iz kornera Mejsona Maunta.

Neposredno pre toga Tomas Tuhel je bio prinuđen da izvrši izmenu pošto se povredio Ris Džejms, a umesto engleskog defanzivca u igru je ušao Markos Alonso.

Samo koji minut kasnije zabrinula je i povreda Andresa Kristensena, ali je Danac ipak ostao na terenu.

Pre Lukakuovog gola odličnu priliku za Čelsi propustio je Cezar Aspilikueta, čiji udarac je u 17. minutu završio na stativi.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu Brajton je propustio u 38. minutu kada je udarac Adama Lalane osujetio pouzdani Eduard Mendi.

Sa minimalnom prednošću domaćih završeno je prvo poluvreme, a već u sedmom minutu nastavka Mendi je ozbiljno namučio Aleksis Mek Alister, ali je senegalski golman ponovo odbio loptu u korner.

Samo dva minuta oprobao se i Bisuma, ali je Mendi opet bio na mestu i ponovo loptu poslao u korner nakon odličnog udarca.

Brajton je imao daleko više udaraca ka golu rivala od favorizovanog Čelsija, koji je očigledno bio zainteresovaniji da sačuva minimalnu prednost nego da stigne do drugog pogotka.

Delovalo je da će izabranici Tomasa Tuhela izdržati, ali je odbrana kapitulirala u prvom minutu nadoknade pogotkom Danija Velbeka, svega desetak minuta nakon ulaska u igru.

Englez je odlično skočio i glavom matirao nemoćnog Mendija, a pogotku je prethodio poništen gol Mejsona Maunta, pa u Čelsiju imaju velikog razloga za nezadovoljstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke