Čelsi pobedio Meksikance i potvrdio Tuhelove reči, Žezusov prvenac za "tobdžije"!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 17.07.2022.
09:00
Izvor: Sportske.net

Pobede ekipa iz Londona na prijateljskim utakmicama.

Arsenal FC
Arsenal FC

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija savladali su meksičku Klub Ameriku sa 2:1 u prvoj pripremnoj utakmici pred početak naredne sezone.

Čelsi nije blistao na utakmici u Las Vegasu, ali je to sasvim razumljivo za ovu fazu priprema. Mučili su se igrači Tomasa Tuhela da dođu do pas igre, dok je odbrana "šrkipala" tokom većeg dela meča. Tako se u praksi potvrdilo mišljenje nemačkog stručnjaka da je "plavcima" defanziva prioritet u letnjem prelaznom roku, sigurno će im dolazak Kulibalija unaprediti ovaj segement igre.

Tek u drugom poluvremenu Čelsi je proigrao, nakon što su na teren ušli Mejson Maunt i Timo Verner. Upravo je Nemac postigao pogodak u 55. minutu.

Pet minuta kasnije Klub Amerika je izjednačila, Ris Džejms je nespretno reagovao, poslao očajan pas prema golmanu Betineliju i savladao ga.

Pobedu Čelsiju doneo je Mejson Maunt sjajnim golom sedam minuta pre kraja.

U premijerligaškom okršaju na pripremama Arsenal je pobedio Everton sa 2:0, a utakmicu je obeležio prvenac Gabrijela Žezusa u dresu "tobdžija".

Igrao se 33. minut kada je Žezus ostao sam posle kornera i rutinski pogodio za vođstvo Arsenala i tako započeo seriju golova u novom klubu.

Konačan rezultat postavio je Bukajo Saka samo tri minuta kasnije.

Nisu samo Arsenal i Everton "simulirali" Premijer ligu noćas, isto su učinili Aston Vila i Lids, a ekipa Stivena Džerarda bila je uspešnija i slavila sa 1:0.

AdmiralBet je spremio sjajan specijal posvećen Premijer ligi. Naša prognoza je da će Arsenal završiti u Top 4, kvota je sjajna, 2.07.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Way
Sunday, 17.07.2022
13:36

Gluposti...lik je već dao gol u prijateljskoj utakmici protiv Ninberga pre par dana.