Čelsi pobedio žilavu Vilu, Lukaku proradio kad treba, Žoržinjo uvežbao penale

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 26.12.2021.
20:22
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se potera za Sitijem.

EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga
EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija stigli su do prve pobede posle dva nerešena rezultata pošto su na gostovanju Aston Vili slavili nakon preokreta 3:1 u pretposlednjem meču "Boksing deja" odigranog u 19. kolu Premijer lige.

Junak 12. trijumfa "Plavaca" u Premijer ligi bio je Romelu Lukaku, koji je pogodio mrežu nakon tri i po meseca i ostavio distancu od šest bodova u odnosu na Arsenal i nadu u poteri za liderom Mančester sitijem.

Aston Vila je povela u 29. minutu autogolom Risa Džejmsa. Bio je to izuzetno nesrećan pogodak u sopstvenu mrežu engleskog fudbalera, kojem je prethodio centaršut sa leve strane i nespretan udarac glavom, koji je prevario Eduara Mendija.

Izjednačenje je usledilo svega šest minuta kasnije kada je Žoržinjo pogodio sa penala. Sigurnom pogotku reprezentativca Italije prethodio je prekršaj Metija Keša, a sudija Martin Etkinson nije imao dilemu da pokaže na "belu tačku".

Žoržinjo je uzeo loptu i rutinski je smestio u suprotan ugao u odnosu na koji je krenuo golman domaćih.

Čelsi je pre poravnanja rezultata najbliži izjednačenju bio u 25. minutu nakon izvanrednog udarca Mejsona Maunta, ali se odlično snašao i golman domaćin Emilijano Martinez koji je loptu skrenuo do prečke.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a Čelsi je do preokreta stigao u 56. minutu golom Romela Lukakua, samo 10 minuta pošto je ušao u igru umesto Trevoha Šalobaha.

Belgijanac je u maniru majstora skočio na centaršut Hadson-Odoija i prevario golmana Vile za potpuni preokret gostiju iz Londona.

Do kraja meča veliku priliku za goste propustio je Maunt, koji je predriblao golmana, ali mu je udarac bio jako loš, ali je do trećeg pogotka Čelsi stigao u četvrtom minutu nadoknade vremena kada je mrežu zatresao Žoržinjo, ponovo sa penala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke