Čelsi ponižen na Old Trafordu, Junajted overio plasman u Ligu šampiona!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 25.05.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

Istovremeno, Liverpul izgubio i matematičku nadu...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda ubedljivo su savladali Čelsi na domaćem terenu rezultatom 4:1 u zaostalom meču 32. kola engleske Premijer lige.

Trijumf nad "plavcima" obezbedio je ekipi Erika ten Haga plasman u Ligu šampiona, te je tako Liverpul ostao bez tog takmičenja.

Već posle prvih 45 minuta moglo se naslutiti da će utakmica u Mančesteru biti igra između mačke i miša, iako je Čelsi prvi zapretio preko Mudrika.

Domaćin je poveo u već u šestom minutu golom Kasemira posle dodavanja Eriksena.

Junajted je nakon doga zadesio peh, povređenog Antonija morao je da promeni Rašford, ali to nije smetalo "crvenim đavolima" da u poslednjim trenucima prvog poluvremena udvostruči prednost.

Kaemiro je uputio odličan pas ka Sanču, ovaj je loptu dodao ka Antoniju Marsijalu kojem nije bilo teško da savlada Kepu.

Mogao je i Čelsi do gola posle prilika Haverca i Galagera, međutim sve se srušilo u 73. minutu kada je Bruno Fernandeš iskoristio penal kojeg je napravio Fofana.

Francuz se nije proslavio ni pet minuta kasnije kada je Markus Rašford iskoristo grešku odbrane i iz druge savladao golmana.

Priliku za Junajted propustio je i Garnačo pogodivši prečku, utešni pogodak za Čelsi delo je Žoaoa Feliksa u 89. minutu, međutim on nije promenio ništa.

Mančester junajted ima 72 osvojena boda, dva više od četvrtoplasiranog Njukasla kolo pre kraja šampionata, dok je Čelsi 12. sa 43.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke