Čelsi rutinski do nova tri boda

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 22.12.2014.
22:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Čelsija su rutinski savladali Stouk u gostima. Rezultat je bio 0:2 (0:1), a golove su postigli Teri i Fabregas.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Kada veliki timovi gostuju Stouku, uvek se očekuje neizvestan i težak meč za favorite. Ove sezone su već skinuli skalp Arsenalu, iako nisu tako dobri kao prošle sezone, tradicionalno su tvrd orah i ne smeju se potceniti.

Ipak, večeras je Čelsi bio prejak za njih, posle ranog vođstva samo su rutinski čuvali prednost i na kraju je potvrdili.

Čelsi je poveo već u drugom minutu, posle kornera koji je izveo Fabregas. Teri je bio najviši u skoku i matirao Begovića sa svoje pozicije, sa nekih 8 metara udaljenosti.

Čelsi je potom preuzeo potpuno konce igre u svoje ruke, držao posed i nije bilo puno prilika sve do 21. minuta, kada je jedna nezgodno odbijena lopta mogla da prevari Kurtou, ali je Belgijanac ipak bio na visini zadatka.

U 31. minutu je Košta imao sjajnu priliku iz kontre, ali je bio za malo neprecizan.

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, uglavnom je Stouk pokušavao, ali nisu uspevali da upute udarac ka golu.

U 52. minutu Vilijan je imao solidan pokušaj, ali je njegov šut po zemlji odbranio Begović.

Kako se meč približavao kraju, Stouk je sve više pritiskao Čelsi, ali nije uspevao da dođe do velikih prilika. Ipak, Nemanja Matić je mogao da bude tragičar u 71. minutu kada je pod pritiskom izgubio loptu, Nzonzi je uposlio Adama, a njegov udarac je bio za malo neprecizan.

Ipak, u 78. minutu je Čelsi rešio pitanje pobednika. Oduzeta lopta na sredini terena, Košta i Fabregaš su se stuštili ka Begovićevom golu, Azar je pravovremeno dodao Fabregasu, koji je loše zahvatio loptu, ali i tako prevario golmana Stouka i tako rešio pitanje pobednika.

I Murinjo je znao to na interesantan način da proslavi.

U 84. minutu Košta, kojeg baš nije hteo gol danas, je još jednom propustio sjajnu priliku, Begović je odbranio jedan na jedan.

Do kraja meča nije bilo više prilika, golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marcos Alonso
Monday, 22.12.2014
23:58

Rutinski dobijen Stouk na Britaniji
Pravi kiks ce biti ako ne uzmemo titulu iako je rano pricati o tome :D
Steta samo za Kostu inace super kapiten dao gol a Fabregas sjajna igra i sjajan gol za 0-2 :D