Čelsi se obrukao u Švajcarskoj, ali će igrati LK - Rijeka ponižena u Ljubljani

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 29.08.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

Hrvati napravili skandal na Stožicama.

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija su nastavili da se igraju sa živcima svojih navijača, koji će ipak imati priliku da ih gledaju u grupnoj fazi Lige konferencija, mada je i pitanje koliko su pristalice dvostrukog šampiona Evrope oduševljene trećim po jačini UEFA takmičenjem...

Čelsi je večeras u Ženevi izgubio od Serveta sa 2:1, u revanšu plej-ofa kvalifikacija, ali je prošao dalje sa ukupnih 3:2.

Poveli su "plavci" pogotkom Enkunkua iz penala u 14. minutu, a preokret Servetu doneli su Žilemon u 32. i Kriveli u 72. minutu. Strepeo je Čelsi, ali je uspeo da sačuva rezultat koji ga vodi dalje.

Menadžer Enco Mareska je i ovaj put odmarao dosta prvotimaca, ali je na teren poslao jači sastav nego u prvom meču u Londonu.

U grupnoj fazi LK igraće i Olimpija, koja je u Ljubljani deklasirala Rijeku sa 5:0 i dobila dvomeč rezultatom 6:1.

Navijači Rijeke napravili su skandal na ovoj utakmici. Na kraju prvog poluvremena je bilo 4:0, a potom su Riječani primili i gol za 5:0, kada je utakmica prekinuta u 65. minutu. Navijači gostiju su pobesneli i krenuli da divljaju na stadionu, bacali su baklje i na teren i na tribinu gde su domaći navijači i sudija je bio primoran da prekine meč. Utakmica je nastavljena nakon izbacivanja navijača Rijeke, ali to ništa nije pomoglo hrvatskom klubu.

Od ostalih mečeva izdvajamo trijumf Panatinaikosa nad Lansom rezultatom 2:0 i prolazak dalje sa ukupnih 3:2. Zrinjski je u Mostaru poražen od Vitorije Gimaraeš sa 0:4, što je ukupnih 0:7, a Celje je eliminisalo Pjunik iz Jerevana. Maribor je i kod kuće izgubio od Đurgardena sa 1:0 i završio je takmičenje. Trabzon neće videti grupnu fazu, pošto je na penale ispao od Sent Galena.

U grupnu fazu su danas još prošli Astana, Zira, Helsinki, Ružemberok, Mlada Boleslav, Pafos, TNS, Visla, Legija, Kopenhagen, Vikingur, Hajdenhajm i Betis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke