Nestabilni Čelsi dozvolio da ga "fenjer opeče" u 93. minutu

Autor: Mladen Heleta
nedelja 07.04.2024.
20:28
Izvor: Sportske.net

Novi kiks za "plavce".

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Fudbaleri Šefild junajteda i Čelsija remizirali su rezultatom 2:2, u 32. kolu Premijer lige.

Domaćinu, koji je prikovan za poslednje mesto na tabeli, je bod doneo Mekbarni, pogotkom u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Ekipa Maurisija Poketina je sada deveta na tabeli sa 44 boda, dok je Šefild zakucan za poslednje 20. mesto sa svega 16 bodova i nema mu spasa, pa ćemo ga naredne sezone gledati u Čempionšipu.

Čelsi je odlično otvorio meč i poveo već u 11. minutu preko Tijaga Silve.

Galaher je centrirao iz kornera sa desne strane, a iskusni Brazilac se iskrao čuvarima i udarcem nogom iz prve, sa 11 metara, poslao loptu u mrežu, za 0:1.

I kada su svi pomislili da će "plavci" nastaviti u istom ritmu i rutinski odraditi posao protiv "fenjeraša", oni su se brzo vratili u svoju realnost i nestabilnost koju ispoljavaju tokom cele sezone.

Šefild je u 32. minutu izveo sjajnu akciju, Hamer je predivnim pasom u prazan prostor "pocepao" defanzivnu liniju Čelsija i "spojio" sa golom Bogla, koji je sa desne strane tukao u bliži ugao sa neka četiri metra i savladao Đorđa Petrovića. Srpski golman je možda mogao da bolje reaguje na prvoj stativi, zakačio je loptu svojim nogama, ali je udarac bio prejak.

U nastavku je, ipak, kvalitet došao do izražaja, pa su gosti uspeli da ponovo povedu.

Odličnu tranziciju je izveo Čelsi u 66. minutu, povukao je Džekson, pa produžio za Palmera, ovaj odigrao levo za Maduekea, a mladi Englez se stuštio u kazneni prostor, namestio na levu nogu i silovitim udarcem pogodio pod prečku, u bliži ugao, za 1:2.

A onda je Čelsi još jednom potvrdio da nije ekipa sa karakterom i za velika dela.

U finišu napadi domaćina, nekoliko dobrih intervencija Đorđa Petrovića i nagrada za trud u 93. minutu, kada je Mekbarni matirao srpskog golmana, za konačnih 2:2. Arčer je asistirao glavom, a Škot pogodio sa pet metara.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke