Čelsi spašava sezonu na "Vembliju"

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 17.04.2022.
10:50
Izvor: Sportske.net

Poslednja šansa za "Plavce".

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Česlija i Kristal Palasa sastaju seu polufinalu engleskog FA kupa na legendarnom "Vembliju".

Nakon što je Liverpul juče savladao Mančester siti, danas ćemo dobiti drugog finalistu.

Utakmica protiv Kristal Palasa poslednja je šansa da Čelsi spasi sezonu. Nakon ispadanja u četvrtfinalu Lige šampiona od Real Madrida i velikog bodovnog zaostatka u Premijer ligi u odnosu na vodeće Mančester siti i Liverpul, ekipi Tomasa Tuhela ostala je jedino šansa u FA kupu.

Čelsi je u doba odlazećeg vlasnika Romana Abramoviča ima velikih uspeha u Kupu, "Plavci" su osvajali čuveni trofej čak pet puta. U prethodne dve sezone klub sa "Stamford bridža" bio je poražen u finalu, bolji su bili Arsenal i Lester.

"Plavci" su već igrali u jednom finalu kupa ove sezone, ali je Liverpul nakon penala bio bolji i osvojio Liga kup Engleske, pa se Tomas Tuhel i njegovi momci nadaju revanšu na "Vembliju".

Sa druge strane Kristal Palas dolazi bez pritiska na najčuveniji stadion na svetu. Ekipa Patrika Vijere nedavno je pokazala svu svoju snagu i deklasirala Arsenal u Premijer ligi sa 3:0, ovo će za njih biti praznik i šansa da dođu do istorijskog uspeha.

Utakmica polufinala FA kupa Čelsi - Kristal Palas igra se danas od 17.30.

AdmiralBet je pripremio sjajan specijal posvećen ovoj utakmici i niz igara za vas. Posetite njihov sajt i nađite odgovarajuću opciju za vas. Srećno!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke