Čelsijev bonus iz snova!

Autor: Stefan Matić
petak 07.05.2021.
10:45
Izvor: Sportske.net

Dodatni razlog za pobedu nad "građanima".

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

U Istanbulu ćemo gledati englesko finale.

29. maja na "Ataturk" stadionu imaćemo susret Mančester sitija i Čelsija. Još jedan sudar Pepa Gvardiole i Tomasa Tuhela. "Plavci" će imati još jedno finale pre ovog evropskog a to jeste susret finala FA kupa sa Lesterom 15. maja. 

Ukoliko Čelsi slavi u oba finala, igrači će podeliti bonus vredan 11 miliona funti. "Plavci" su već zaradili pet miliona funti eliminacijom Reala i prolaska u finale, dodatnih pet bi zaradili ukoliko slave nad Sitijem dok bi jedan milion zaradili pobedom na "Vembliju" u finalu FA kupa. 

Bonus se deli na ravne časti, dok je na primer situacija u Sitiju drugačija. Kod "građana" igrači imaju individualne dogovore sa klubom oko bonusa te bi De Brujneu pripao ceo milion ukoliko slavi u finalu LŠ, dok bi njegovi saigrači dobili manje. Ipak "građani" su izdašniji po pitanju osvajanja LŠ. Siti je spreman da nagradi svoje igrače sa 15 miliona funti ukoliko osvoje prvog "klempavka" u istoriji kluba.

Klubovi će samim osvajanjem LŠ biti nagrađeni sa sumom od 100 miliona funti, novac dolazi od prenosa i UEFA. Na finalu u Istanbulu imaćemo i publiku, 25 hiljada navijača će moći da uživo na "Ataturk" stadionu gledaju sudar premijerligaša.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke