Čelsijev dupli posao - Amerikanci misle ozbiljno, Sitijev tandem pred vratima "Plavaca"!

Autor: Boris Jovanović
utorak 28.06.2022.
08:52
Izvor: Sportske.net

Poslovi blizu kraja...

ANDY RAIN
ANDY RAIN

Povezane vesti

Zvanično je. Počeli su pregovori između Čelsija i Mančester Sitija. Na stolu je ponuda za Rahima Sterlinga koja bi mogla da bude između 60 i 65 miliona evra.

Očekuje se da će Siti koji je već prodao Žesusa Arsenalu, prihvatiti ponudu i tako inkasirati više od 100 miliona evra za dvojicu igrača. Više od toga je već uloženo u Halanda i Kalvina Filipsa, ali čeka se još jedno pojačanje, u pitanju je Mark Kukurelja iz Brajtona, nekadašnji pitomac Barsine La Masije.

Čelsijev plan je jasan, Amerikanci žele statusno pojačanje za početak, odlaze Lukaku i Zijeh, Ridiger je takođe napustio klub, kao i Kristensen...

To nameće potrebu da se kupi štoper, De Liht je prva mesta, ali je Juventus tražio 120 miliona za Holanđanina, a onda poručio da pristaje i na 70 plus Tima Vernera, što je za Čelsi previše.

Zato su se okrenuli Akeu, svom bivšeg igraču koji je prešao dug put. On je za Čelsi odigrao sedam mečeva, šetali su ga po pozajmicama, afirmisao se u Bornmautu koji ga je otkupio, ali pre dve godine prodao Sitiju. Nije dobio pravu šansu, ovaj Holanđanin koji može da igra centralnog, ali i levog beka je odigrao tek dvadesetak utakmica u dve sezone u redovima engleskog šampiona.

Njegova cena je oko dvadesetak miliona evra, makar se tako Čelsi nada, ali je sigurno da će Pep tražiti više. Tuhel veoma ceni Akea svojevremeno ga je želeo u Dortmundu, mogao bi da ga koristi kao trećeg u 3-5-2 formaciji. Od štopera se takođe pominje Kunde, stara želja, a podsetimo, produžen je ugovor još na sezonu sa legendarnim Tijagom Silvom. Tu je još i Čaloba, sa pozajmice se vraća Ampadu, ali teško da su oni kvalitet za startnu postavu.

AdmiralBet već ima široku ponudu za PL, Čelsi je četvrti favorit, pali su iza Totenhema, ali je interesantna opklada da bi mogli da završe u top 2, mesto više, da recimo istisnu Liverpul, kvota je 3.30. Takođe, možete da se kladite da će biti najbolje plasirani londonski klub, na kvotu 2.18.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke