Čelsijevi problemi se nastavljaju, ali pojačanja su iza vrata - Orije doneo nadu Forestu

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 01.01.2023.
19:25
Izvor: Sportske.net

Neuspeli start godine za "plavce".

NFFC/Twitter
NFFC/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Notingem Foresta i Čelsija podelili su bodove odigravši 1:1 (1:0) u okviru 18. kola Premijer lige.

Nastavljaju se Čelsijevi problemi uprkos nadama da će situacija da se popravi nakon pobede nad Bornmutom. Nešto tako desilo se Liverpulu u toku ove sezone, ali Bornmut je u oba slučaja samo zamazao oči ovim timovima.

Imao je Čelsi terensku inicijativu tokom susreta sa Forestom na  Posed lopte je bio ubedljiivo u njihovu korist, no slaba je to uteha za Grema Potera. Dugim loptama su isprva pokušavali da naprave prostor za svoje napadače i stvore razliku, ali nisu u tome imali previše uspeha. U 16. minutu su imali prilično sreće da se lopta od Bolija odbije na prečku i potom pravo na nogu Rahimu Sterlingu koji nije imao zahtevan zadatak da je prosledi u mrežu.

Inicijativa „plavaca“ je i dalje bila u toku, međutim u drugom poluvremenu to nije značilo mnogo. Posle gužve na prvoj stativi posle kornera gostiju, Vili Boli je nekako doturio loptu do Serža Orijea, a bivši bek Totenhema postiže gol, prvi posle dve godine, za konačan rezultat.

Nije bilo prevelikih šansi do kraja utakmice i tako je ovaj meč oslikan kao nada Foresta da će 2023. godina u Premijer ligi za njih biti uspešnija nego li 2022. Nalaze se na deobi 18. mesta sa Vest Hemom i definitivno žele da izbore opstanak. Što se Čelsija tiče – tek osmo mesto sa 25 poena, ali ove zime bi trebalo da se pojačaju dovoljno da ponovo postanu konkurentni. Pritisak je na Gremu Poteru.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke