Čelsiju bitka za Ligu šampiona!

Autor: Darko Mitrović
subota 24.04.2021.
20:23
Izvor: Sportske.net

Duel direktnih konkurenata za osvajanje četvrtog mesta pripao Čelsiju.

Beta/AP Photo/Alastair Grant, Pool
Beta/AP Photo/Alastair Grant, Pool

Povezane vesti

Jedan od derbija 33. kola Premijer lige svakako je bio duel Vest Hema i Čelsija, ne samo što su gradski rivali, nego i što se ove sezone zajedno bore za mesto u Ligi šampiona.

Večerašnji dvoboj pripao je Čelsiju, koji je slavio sa 1:0 i izdvojio se na četvrtoj poziciji na tabeli, sa tri boda više od ''Čekićara''.

Gol odluke postignut je u 43. minutu, a strelac je bio Timo Verner. Gosti su svoju akciju započeli kroz sredinu, potom je lopta prosleđena na levu stranu gde je delovao Čilvel, usledio je njegov centaršut u kazneni prostor, gde je Verner odlično zahvatio loptu i sa desetak metara je smestio u mrežu - 0:1.

Mogao je Verner u drugom poluvremenu do još jednog gola,jedan promašaj je bio za rubriku ''Verovali ili ne'', ali i Vest Hem do izjednačenja, kada je Lingard odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta završila tik pored leve stative.

Nade domaćih da bi mogli da izbegnu poraz potrajale su negde do 81. minuta, a onda su ostali sa igračem manje na terenu. Balbuena je tada prilikom izbijanja jedne lopte nagazio Čilvela na list desne noge. Usledila je VAR analiza te situacije, na kraju je sudija pogledao snimak i potom bez dileme pokazao crveni karton fudbaleru Ves Hema. Protestovali su domaći zbog ove odluke, ali uzalud.

Do kraja, Čelsi je sa igračem više na terenu zadržao minimalnu prednost i osvojio veoma važne bodove u trci za plasman u Ligu šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke