Čelsiju lako kada ima Palmera, Junajted će pre u Čempionšip nego u Ligu šampiona!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 27.10.2024.
17:04
Izvor: Sportske.net

Palas bolji od Totenhema.

EPA-EFE/DAVID CLIFF
EPA-EFE/DAVID CLIFF

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija savladali su Njukasl sa 2:1 u meče devetog kola engleske Premijer lige.

Heroj publike na "Stamford bridžu" i ovog popodneva bio je fantastični Kol Palmer, koji je postigao pogodak vredan tri boda za "plavce".

Uspeo je ofanzivac da zatrese mrežu "svraka" već u četvrtom minutu kada je posle pasa Džeksona umakao odbrani rivala, ali je to učinio prebrzo, pa se našao u ofsajdu.

Sve je počelo od Palmera u 18. minutu kada je Čelsi poveo. Ofanzivni vezista je perfektnim dubinskim pasom pronašao Pedra eta, a Portugalac na drugoj stativi uposlio Nikolasa Džeksona,kome nije bilo teško da zatrese mrežu Njukasla.

Uspeo je gost da izjedanči do kraja prvog dela. Igrao se 32. minut kada je sjajnu akciju tima menadžera Edija Haua i perfeketan centaršut u "peterac" Luisa Hola u gol pretvorio napadač Njukasla Aleksander Isak.

Posle samo dva minuta igre u nastavku Čelsi je ponovo vodio. Izgubili su gosti loptu na sredini terena, Noni Madueke je odmah uposlio Kola Palmera, a najbolji igrač "plavaca" još jednom majstorijom doneo trijumf svom timu.

Bilo je još zanimljivije na meču Vest Hem - Mančester junajted, a domaćin je posle 104. minuta igre slavio sa 2:1.

Odigrali su "crveni đavoli" izuzetno dobro u prvom poluvremnu, imali mnogobrojne šanse, ali nisu uspeli da povedu. Posebno se izdvojio promašaj Daloa iz 32. minuta, kada je Portugalac zaobišao golmana "čekićara" Fabijanskog, ali nekako uspeo da promaši prazan gol.


Kazna za to morala je da usledi i stigla je u 74. minutu. Fudbaleri Junajteda komplikovali su na svojoj polovini, Garnačo poslao loš pas ka Fernandešu iz čega je domaćin munjevito odigrao kontranapad, a posle traljavog udarca Ingsa, lopta je stigla do Krajsensija Samervila na drugoj stativi, aon je sproveo u mrežu.

Ipak, Ten Hagova ekipa je nakon sedam minuta uspela da izjednači. Posle odlične akcije iz slobodnog udarca usledio je "glavomet" u šesnaestercu Vest Hema, a Zirkze glavom "namestio"pogodak Kazemiru.

Međutim, to nije bio kraj uzbuđenjima u Londonu. Igrao se 90. minut kada je štoper Junajteda De Liht nesmotreno reagovao u svom kaznenom prostoru, udario napadača domaćih Ingsa, a sudija Dejvid Kut posle gledanja VAR snimka pokazao na penal. Loptu je u svoje ruke uzeo Džerod Bouven i doneo slavlje Vest Hemu.

U trećoj utakmici koja se igrala u terminu od 15 časova Kristal Palas je savladao Totenhem sa 1:0, i tako upisao prvi trijumf u šampionatu.

Pogodak vredan tri boda za Palas postigao je Žan-Filip Mateta u 31. minutu na asistenciju Eberečija Ezea.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke