Čelsiju zabranjeno da posluje kao do sada?

Autor: Milovan Longinov
sreda 30.03.2022.
19:19
Izvor: Sportske.net, Beta

Težak period...

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Britanski ministar sporta Najdžel Hadlston izjavio je danas da se ne može dozvoliti fudbalskom klubu Čelsi da posluje kao i obično, nakon što su uvedene sankcije vlasniku kluba Rusu Romanu Abramoviču, preneo je Bi Bi Si (BBC).

Vlada Ujedinjenog kraljevstva zamrznula je imovinu Abramoviča kao deo odgovora na rusku invaziju na Ukrajinu.

Čelsiju nije dozvoljena prodaja karata i suvenira, ali je klubu dozvoljeno da nastavi sa radom.

"Moramo da pazimo da ne dodje do povećanja prihoda", izjavio je Hadlston.

Intervencija vlade imala je za cilj da spreči Abramoviča da zaradi bilo kakav novac od Čelsija, kao i zaustavljanje prodaje kluba.

Abramovič je klub stavio na prodaju 2. marta, pet dana pošto je Rusija napala Ukrajinu.

Prvobitne sankcije, navedene u posebnoj licenci za rad kluba, sprečavale su prodaju bilo kakvih karata za utakmice Čelsija.

Prošle nedelje je došlo do izmene licence, i omogućeno je Čelsiju da prodaje karte za gostovanja, Kup mečeve i mečeve ženskog tima. Prihod od prodaje ulaznica će ići direktno Premijer ligi.

"Imali smo stalni dijalog sa navijačima Čelsija. Cela strategija je jasna, a to je da Abramovič bude sankcionisan", izjavio je Hadlston.

"Bio sam veoma iskren i otvoren prema navijačima Čelsija, koji su svesni da će sve ovo imati uticaj na klub", dodao je on.

"Nastaviću da razgovaram sa navijačima, ali sam bio vrlo jasan od prvog dana i dalje je tako - ovo nije uobičajeno. Sve je drugačije jer je vlasnik kluba sankcionisan", rekao je Hadlston.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke