Čempionšip - Sigurno da ništa nije sigurno!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 30.07.2022.
11:00
Izvor: Sportske.net

Nepredvidivo takmičenje…

Povezane vesti

 Za vikend počinje, kako Englezi kažu, ne bez razloga, najbolja druga liga na svetu. Čempionšip će kao i svake godine startovati uz kvote koje favorizuju timove tek ispale iz PL. Zahvaljujući "balonu", odnosno novcu koji dobijaju kako bi lakše amortizovali ispadanje iz zlatnog rudnika kakva je Premijer Liga oni uspevaju da zadrže deo tima, mada moraju da se odreknu igrača sa najvećim platama.

Razlika između dve lige je velika, mada to automatski ne znači da će ekipe koje su ispale iz elite sigurno zauzeti mesta u vrhu tabele.

Ipak, da krenemo od njih.

Norič je tim koji je slično Fulamu uspeo oba puta da se vrati nakon ispadanja ekspresno, i to kao šampion u ovom rangu. "Kanarinci" su se oslobodili velikog broja igrača, dosta su pustili bez obeštećenja, ali je osnova tima poput Maksa Aronsa, Bajrama, Rašice, Hekdena, Kantvela, legendarnog Temua Pukija i dalje tu, dakle nukleus je za sada ostao netaknut i Norič ostaje prvi favorit za povratak.

Barnli je ispao, počinje nova era, videćemo šta će promeniti Kompani, a sinoć su savladali Hadersfild u gostima 0:1. Prethodni trener je uspevao sa malim budžetom da održi tim u ligi, Belgijanac je igračka legenda, radio je u Anderlehtu po povlačenju, najavljuje promene, ali niko ne može da zamisli drugačiji Barnli, mada su stigli Bastijen iz Standarda, Ari Murić golman Sitija, Irac Kjulen iz Anderlehta. Nema više Nika Poupa na golu, otišao je pouzdani Ben Mi, Tarkovski, Vejn Henesi, Vuta Veghorsta ne mogu da plaćaju pa se preselio u Bešiktaš. Kako će sve funkcionisati ostaje da vidimo, Kompani tvrde da će tim igrati ofanzivnije, ali zadržati borbeni duh, samo to je lako reći, ipak, pobeda u prvom kolu dobar je znak.

I Votford je jo-jo klub na granici između dve lige. Porodica Poco žonglira sa "Hornetsima" koji imaju dosta stranaca, menjaju igrače sa Udinezeom, ovog leta su angažovali par mladih igrača poput Reja Manaja iz Baselone, Skota Holdinga, golmana Hamera iz Kardifa, ali je gomila stranaca poput Kuća Ernandeza, Kucke, Muse Sisoka, Masine, kao i golmana Fostera, Jamajčanina Greja morala da ode, kako bi spasili deo uloženog novca. I dalje je to dobar tim, tu si Ismaila Sar, Kalu, zemljak Nigerijac Denis, Kleverli, Deni Rouz, Trost-Ekong to je materijal za povrata, po nama Votford ima bolji tim od Barnlija.

Klubovi poput KPR i Blekburna bi mogli da se umešaju, posebno ekipa iz Londona. "Policajci" su sačuvali najbolje, dodali Keneta Pala iz Cvolea, talentovanog Klarka-Saltera iz Čelsija, već imaju solidan tim pa bi trebalo da budu jedno od iznenađenja sezone. Ipak, na papiru jače timove imaju VBA sa Brusom na klupi, bez Kerola i Sema Džonstona, Sajersa i još par zvučnijih imena i posebno Šefild Junajted koji je uzeo Tomija Dojla iz Sitija, Klarka iz Njukasla na pozajmicu i po nama mogli bi da budu u top 3, recimo umesto Barnlija.

Iz senke vreba Boro koji sa menadžerom Krisom Vajdlerom dobija na "težini". Istina Đeda Spensa su prodali Totenhemu, ali su se solidno pojačali, golman Zak Stefen iz Sitija i par slobodnih agenata ih čine jačim nego prošle sezone jer već imaju solidan igrački kadar.

Ovog leta veliki Sanderlend se vratio u Čempionšip posle par godina, svi žele da vide koliko mogu "Crne Mačke", ali ovo bi trebalo da bude sezona stabilizacije za veliki klub sa severa.

Što se tiče dna tabele tu je uvek teško prognozirati, po nama Roteram ne deluje kao tim koji može da preživi Čempionšip kao ni pre dve godine, za opstanak će se boriti verovatno Vigan, Blekpul, Riding koji na klupi ima veliko ime Pola Insa. On je doveo sina Toma iz Stouka, stigli su Hačison i Long, ali svejedno to je povratak u prošlost, te stvari retko prolaze u ovom rangu. Mada, svakako da Rojalsi imaju šanse za sredinu tabele ako krenu dobro. Klubovi poput Koventrija, Kardifa, Lutona, Svonsija, Milvola neće stvarati mnogo buke ni u negativnom, ali ni u pozitivnom smislu.

No, ovo je jedna od najtežih liga za tipovanje, pa treba videti kako će se odvijati u avgustu pre nekih definitivnih zaključaka...

AdmiralBet vam nudi sjajne kvote u Čempionšipu, a sve parove ovog kola možete videti preko ovog linka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke