Čestitamo ko slavi Ligu šampiona! Nikad viđena ponuda...

Autor: Boris Jovanović
utorak 14.09.2021.
10:26
Izvor: Sportske.net

Ne možemo da dočekamo da krene!

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Liga šampiona nam se vratila, konačno utorak i sreda dobijaju smisao. Pisali smo već o sastavu grupa, čeka nas veliki broj zanimljivih mečeva i derbija u grupnoj fazi, a već prve nedelje, sudariće se Barselona i Bajern, Liverpul i Milan, Real i Inter.

No, Admiral Beti ma sjajnu ponudu, ne samo outrights za osnovne igre, već i po grupama što je posebno zanimljivo. Pokušaćemo da izdvojimo neke od naših predloga i razmišljanja o onome što će se dešavati tokom prve faze. Treba svakako i ukalkulisati situacije u kojima neki tim ima šanse brzo obezbedi top 16 fazu, a onda da kalkuliše. Za one najveće, iskreno, nije toliko važno, kao što se obično misli, da li će biti prvi ili drugi u grupi.

Razlog?

Sa najvećim ambicijama morate da pobeđujete najveće na putu ka "Klempavku", to je jednostavno tako, u nokaut sistemu nema prava na grešku, niti slabih. Broj iznenađenja koje su pravili Lion, Atalanta, Red Bul Lajpcig u osmini finala prethodnih godina je dokaz za tu tvrdnju.

U grupi A Siti i PSŽ deluju kao favoriti, ali imaće šta da kaže i Red Bul, oni su favoriti za treće mesto, probaće da naprave iznenađenje, dok Klub Briž deluje slabije, tim pre što nisu dominantni kao obično u Belgiji. Sa obzirom na sastav, odnosno PSŽ i Mančester Siti koji su i najveći favoriti za osvajanje Lige šampiona, iz ove grupe bi mogao da dođe i konačni pobednik takmičenja, kvota je 2.05. Razmislite i o opkladi da će neko šampion Evrope postati prvi put, što vam uz Siti i PSŽ, u konkurenciju dodaje i Atletiko iz Madrida, od realnih opcija.

Grupu B čine tri tima koji ukupno imaju 15 titula evropskog prvaka, prava "grupa smrti", Liverpul je favorit, Atletiko je tu negde, Milan se vratio posle osam godina, a Porto je recimo prošle godine eliminisao Juventus. Konkurencija će biti strašna, ali Atletiko obično dobro igra u ovoj fazi, kvota da će osvojiti grupu je 2.75. Uz to, mi Milan ne vidimo u top 16, i na to je kvota dobra.

Grupa C je ujednačenija, ali i slabija od većine, Dortmund i Ajaks su bolji timovi od Sportinga i Bešiktaša. Ali, Turke ne treba potcenjivati, pogotovo kada im gostujete, dok Sporting ima mladu ekipu, željnu dokazivanja. Borusija ipak deluje kao najjači tim u grupi C.

Sledeća grupa D bi trebalo da na prvi pogled postavi samo pitanje oko toga hoće li Real ili Inter biti prvi. Međutim, Šahtjor je poznat kao ekipa koja dobro igra u prvom delu sezonu (dok Brazilci ne odu u zimskoj pauzi u domovinu, kako je tvrdio Mirčea Lučesku). Da li mogu da iznenade favorite? De Zerbi je novi trener, igraće ofanzivno, Inter sa Konteom nije ništa napravio u Ligi šampiona, ali sada je Inzagi na klupi, videćemo hoće li biti bolje sreće. Kvota na ispadanje Intera u top fazi je 3.60, to bi verovatno značilo da Šahtjor na 2.75 ide u top 16 fazu.

U grupi E, Bajern i Barselona su ipak veliki favoriti, Benfika i Dinamo iz Kijeva jesu moćni klubovi u svojim zemljama, imaju i veliku prošlost, ali ne mogu da se mere sa Kataloncima i Bavarcima. Bajern je favorit za prvo mesto u grupi, ali kvota nije vredna pokušaja (1.56), čini se da ovde nema pravih ponuda.

Zbog toga ćemo u grupi F gledati sjajnu borbu, jer Mančester Junajted jeste silno pojačan i favorit na papiru, ali ih je recimo VIljareal pobedio u finalu LE, a Atalanta je sada već etablirana kao tim redovan u Ligi šampiona i uz to igraju najlepši fudbal. Dodajte tome i Jang Bojs koji igra na gol više, ovo bi mogla da bude grupa sa najviše golova. Nekako nam se čini da su šanse Atalante veće nego one Viljareala i da Emerijev tim, osvajač LE neće moći do prvog ili drugog mesta u grupi

U grupi G, mnogi kažu da nema favorita i da ova družina više liči na sastav LE. Malo su nepravedni tu je Sevilja, ali i šampion Francuske Lil, Salcburg koji je prošle godine probio led, kao i Volfsburg koji ima jedan od najboljih timova u Bundesligi. I upravo je sve otvoreno, mada na papiru Sevilja ima najviše šansi da bude prva. Lil je slabiji nego prošle sezone, na kraju krajeva prodali su nekoliko igrača, ne igraju dobro ni u Francuskoj, ne očekujemo da prođu ovu grupu.

I na kraju, grupa G gde bi aktuelni šampion Evrope Čelsi i italijanski div Juve trebalo da dominiraju nad najboljim ruskim timom, Zenitom i iznenađenjem Malmeom. Juve je u prošlosti znao da se spotakne u Skandinaviji, ali Alegri nikada nije ispao u grupnoj fazi, pa je kladiti se protiv Italijana, iako su izgubili dominaciju u Seriji A baš teško. Čelsi kao šampion startuje sa prve pozicije, ni ovde baš nema opklada koje bi privukle pažnju.

Ali, postoje još neke mogućnosti na koje bi želeli da vam skrenemo pažnju među outrightsima. Recimo, Real Madrid da će stići do polufinala, kvota je 4.50, Anćeloti je uvek imao više uspeha u Evropi nego u nacionalnim šampionati. Ili možete da se kladite na to iz koje će zemlje doći pobednik, i Engleska je logičan izbor, sva četiri tima imaju šanse, mada je kvota mnogo bolja na Špance (7.00), a ne možete da otpišete nikoga iz trija Real, Barselona, Atletiko. Sa tim u vezi, Španci ne mogu da igraju između sebe (ni timovi iz ostalih zemalja) u osmini finala, pa recimo ako Atletiko stigne do četvrtfinala, kvota je 2.50, a to je sasvim realno sa Simeonea...

I na kraju ko će osvojiti?

Pa to ne zna niko, recimo Čelsi brani titulu na 8.40, PSŽ i Siti su favoriti, Junajted je na 9.20, Juventus je sa Alegrijem igrao dva finala, kvota je 24. Mada možda, ako uzmete Juve, bolje da će stići do borbe za titulu, gde obično izgube, kvota za ulazak u samu završnicu na "Staru damu" je 11.00

Jasno, kako takmičenje bude odmicalo, sve će se menjati, mi ćemo tokom jeseni praviti analize i davati predloge, ovo je samo početak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke