Cirkus na "Enfildu" - VAR nije imao kameru da potvrdi ofsajd, pomoćni jedini na svetu zna istinu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 08.01.2023.
08:29
Izvor: Sportske.net

Teško da postoji tužnije objašnjenje...

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula i Vulverhemptona remizirali su rezultatom 2:2 i igraće ponovljeni susret prve runde FA kupa, ali ovaj meč ostaće u senci neverovatne sudijske odluke.

U finišu meča, Vulvsi su došli do trećeg gola, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije. Ipak, ono što su nama na TV ekranima prikazali, jasno je da nije bio ni ofsajd, a ni situacija koja se zapravo proveravala. 

Toti strelac pogotka nije bio u nedozvoljenoj poziciji, ali izgleda da je bio Mateus Nunjes, izvođač kornera, kome se lopta vratila, i u tim trenucima se vraćao iz nedozvoljene pozicije.

Ono što je posebno tragikomično - nijedna kamera na "Enfildu" nije mogla da proveri grafikom da li je pomoćni sudija bio u pravu u ovoj situaciji. 

Najbliži trenutak koji je uhvaćen grafikom uopšte na fotografiji ne prikazuje Nunjesa koji je bio u ofsajdu, što znači da ni sudije u VAR sobi nisu mogle sa sigurnošću da potvrde nedozvoljenu poziciju, pa su svi arbitri i glavni morali da prihvate odluku pomoćnog koji je signalizirao zastavicom. 

Sve u svemu, VAR je uveden da bi se ovakve situacije više ne bi događale, imaju po desetine kamera, ali propusti i dalje postoje. Da sve bude još smešnije, niko nikada neće moći da zapravo proveri na snimku da li se Nunjes posle izvođenog kornera i kada mu se lopta vratila u posed, aktivirao iz ofsajda.

Ostaje nam da verujemo pomoćnom koji je bio na skroz drugoj strani i ispred sebe imao "šumu" u šesnaestercu... 

Danas se nastavlja takmičenje u FA kupu, a centralni meč je repriza od pre tri dana - Mančester siti - Čelsi, AdmiralBet tipuje na 1&0-3, kvota je 2,12!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke