CONCACAF I CONMEBOL - Kanada na vratima raja, moranje Urugvaja

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.02.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Ko je sada već blizu Mundijala?

@CanadaSoccerEN/Twitter
@CanadaSoccerEN/Twitter

Povezane vesti

Kanada je u euforiji. Posle pobede nad "Jenkijima" osamili su se na čelu tabele. Slavlje u Hamiltonu i to bez najboljeg igrača, Alfonsa Dejvisa je upotpunjeno činjenicom da je Meksiko odigrao bez golova sa "Los Tikosima" iz Kostarike, pa sada "Kanuksi" imaju velika četiri boda u odnosu na divove Konkakafa, Amerikance i Meksikance. Takođe, na +5 su ispred Paname, prva tri idu dalje, do kraja je ostalo 12 bodova, kako sada stvari stoje, samo čudo može da spreči Borjana i drugove da se drugi put u istoriji nađu na Mundijalu. 

Ali, posao nije završen, sledi gostovanje u Salvadoru, pobeda bi praktično razrešila sumnje, mada ne i teoriju. Jer, Meksiko dočekuje Panamu, jasno da bi Kanađani priželjkivali pobedu "Sombrerosa", kombinovano sa njihovim trijumfom došli bi na +8 u odnosu na "Kanalerose" iz Paname, što bi bio kraj sjajnih kvalifikacija.

Osim što Meksiko sebi ne sme da dozvoli kiks na mitskoj "Asteki" u ovom kolu protiv Paname, u sličnoj poziciji su Amerikanci protiv Hondurasa. Na ruku im ide loša forma rivala koji je poražen i od Salvadora i završiće kvalifikacije na poslednjem mestu.

Kao što znate četvrto mesto vodi u plej of, tačnije interkontinentalni baraž. tu se još nada Kostarika, da bi mogla da uhvati vodeću četvorku, dobro ne Kanadu, ali Panama je na +4. Zbog toga bi Kostarika, pobedom u Kingstonu protiv Jamajke stigla, ako Panama izgubi u Meksiku, oni se vraćaju u trku, mada imaju teži raspored.

U zoni Južne Amerike Brazil i Argentina su već u Kataru, ali Kolumbija ima veoma težak zadatak, mora da se vadi u Kordobi protiv "Gaučosa". Jer "Kafeterosi" su sada pali na šesto mesto, van baraža za Mundijal. Ovaj tim, prepun odličnih imena je bez pobede više od godinu dana, pa iako su osvojili po bod protiv Urugvaja u Brazila, od tada su remizirali sa Ekvadorom, izgubili od "Selesao" i onda od Perua kod kuće. Pazite sada ovo, Kolumbija u takmičarskim mečevima nije zatresla protivničku mrežu 13 meseci, odnosno šest mečeva!

Brazilci dočekuju Paragvaj i taj meč nema neki veći značaj, jer Paragvaj posle poraza od Urugvaja gotovo da nema ni matematičku šansu. Ali, zato petoplasirani Urugvaj ima penal protiv Venecuele tima koji je beznadežan van svog stadiona. Na ruku im ide i činjenica da trećeplasirani i četvrtoplasirani Ekvador i Peru igraju između sebe. Za "Orlove" iz Ekvadora bi pobeda u Limi verovatno značila i plasman, a ni sa bodom ne bi bili nezadovoljni, sačuvali bi +4, do kraja bi u igri bilo samo šest bodova.

Na kraju, Čile je u očajnoj situaciji, gostuju u Boliviji gde se retko pobeđuje, nikome ne odgovara remi, a Bolivija je svoju šansu prokockala u Venecueli. Samo, oni su potpuno drugačiji tim u svom La Pazu zbog nadmorske visine. Trijumfom bi produžili nadu, samo ona je gotovo nepostojeća jer do kraja kvalifikacija gostuju Kolumbiji i onda dočekuju Brazil kod koga nema milosti.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke