EP (kval) - Crnogorci slavili u Bugarskoj pred meč sa Srbijom!

Autor: Mladen Heleta
petak 24.03.2023.
19:58
Izvor: Sportske.net

Utakmicu je rešio Nikola Krstović.

Beta/AP Photo/Risto Bozovic
Beta/AP Photo/Risto Bozovic

Povezane vesti

Počelo je takmičenje u G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvi meč su u Razgradu odigrale Bugarska i Crna Gora, a gosti su pobedili sa 1:0.

Naj taj način su Crnogorci nastavili tradiciju da ne gube prvi meč u kvalifikacijama, a ovim trijumfom su istakli kandidaturu za jedno od prva dva mesta koje vode na EURO i pokazali da su spremni za borbu sa favoritima grupe Srbijom i Mađarskom.

U najvećem delu prvog poluvremena je drastično podmlađena Bugarska, čiji je selektor Mladen Krstajić, imala više od igre. Najbolju priliku imala je u 27. minutu, kada je Vukan Savićević pogrešio u dodavanju i otvorio akciju Bugarima, posle koje je Despodov proigrao Grueva, ostavio ga jedan na jedan sa golmanom Mijatovićem, koji mu je "skinuo" zicer.

Crnogorci su bili rezervisani do samog finiša prvog poluvremena, a onda su u poslednjih pet minuta stvorili tri ozbiljne prilike. Prvo je zapretio Hakšabanović udarcem iz daljine, onda Savić posle kornera, pa Marušić, a u sva tri navrata se istakao bugarski čuvar mreže Naumov.

Drugo poluvreme počelo je u sporom ritmu, Crnogoroci su na teren poslali kapitena Stevana Jovetića i Vladimira Jovovića, stali u blok, čekali šansu i dočekali je u 70. minutu.

Glavni protagonisti bili su rezervisti Jovović i Jovetić. Prvi je sjajno pročitao nameru Bugara, presekao jedan pas na 40 metara od gola, potom je razmenio dupli pas sa Jovetićem, stuštio se u šesnaesterac i lepo uposlio doskorašnjeg napadača Crvene zvezde Nikolu Krstovića, koji je bio sam na šest metara od gola i nije mu bilo teško da plasira loptu u mrežu, za 0:1.

U poslednjih desetak minuta veliki pritisak Bugarske, koja je u 90. minutu propustila kololaslnu priliku da dođe do boda. Rezervista Rusev je tukao iz idealne pozicije, savladao je Mijatovića, a onda se ukazao fantastični Stefan Savić i "izvukao" loptu iz gola sjajnom intervencijom na gol-liniji.

Rusev je imao šansu i u 93. minutu, ali ni tada nije uspeo, jer mu se isprečio Vujačić.

Večeras se u ovoj grupi sastaju Srbija i Litvanija, dok je Mađarska slobodna u prvom kolu.

U ponedeljak će igrati Crna Gora - Srbija i Mađarska - Bugarska.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke