Crnogorci nisu slučajno među fudbalskim "Liliputancima" - Katastrofa Budućnosti na Islandu!

Autor: Mladen Heleta
petak 30.06.2023.
22:49
Izvor: Sportske.net

Primili četiri gola za 33 minuta.

FK Budućnost
FK Budućnost

Povezane vesti

Nova sezona u UEFA Ligi šampiona počela je ove sedmice na Islandu, preliminarnim turnirom za plasman u prvo kolo kvalifikacija za elitno takmičenje.

Učešće su uzeli šampioni Islanda, Crne Gore, Andore i San Marina, predstavnici zvanično četiri najslabije lige u Evropi, a večeras su se u finalu sastali domaći Brejdablik i podgorička Budućnost. Tim sa Islanda je bio ubedljiv, slavio je sa 5:0 i ide u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, gde će se sastati sa irskim Šamrokom.

Budućnost ostaje u Evropi i seli u kvalifikacije za Ligu konferencija, gde je čeka duel ili sa litvanskim Žalgirisom ili sa makedonskom Strugom.

Debakl na ovom turniru je još jednom ogolio katastrofalno stanje u crnogorskom klupskom fudbalu i dokazao da to što je tamošnja liga pala među četiri najslabije u Evropi, nije nikakva slučajnost, već realnost.

Budućnost je večeras bila užasna, pa je Brejdablik sve rešio posle 33 minuta igre, kada je već vodio sa 4:0. 

Redom su mrežu Podgoričana tresli Einarsnon u petom, Sigurdarson u 22, Ejolfson u 29. i Gunlauson u 33. minutu. U nastavku je pogodio i Svantorson u 74. minutu.

Podsetimo, Budućnost je prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu konferencija izgubila na Islandu od Brejdablika sa 2:0, a kući je slavila sa nedovoljnih 2:1. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke