Crnogorci pred Litvaniju: "Došli smo po tri boda"

Autor: Mladen Heleta
sreda 06.09.2023.
20:45
Izvor: Sportske.net

Važan meč u grupi u kojoj se nalazi i Srbija.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sutra će od 18 sati odigrati meč petog kola protiv Litvanije u gostima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

Crna Gora u grupi G ima četiri boda iz tri utakmice, trenutno zauzima treće mesto, odmah iza Srbije i Mađarske, koje su sakupile po sedam bodova. Bugarska ima dva, Litvanija jedan.

Crna Gora mora da pobedi u Kaunasu ukoliko želi da konkuriše za prva dva mesta koja vode na EURO, a selektor Miodrag Radulović istakao je na  konferenciji za štampu da veruje trijumf.

"Došli smo po tri boda, ako uspostavimo da se mi pitamo na terenu, ako budemo imali miran pas, cirkulaciju lopte, bićemo mnogo bliži. Jovetićeva uloga je višestruka, on je lider, kapiten, mnogo smo jači sa njim i dobro je što je tu sa nama. Imaće sigurno šta da pokaže, aktivno je trenirao dok je tražio klub, video sam na treningu da je u dobroj formi i očekujemo i njegovu ulogu, koja može da bude ključna.Mislim da smo uspeli da u kratkom periodu prezentujemo igračima na koji način igra Litvanija, a to je vrlo disciplinovano, agresivno kod kuće, tražeći duel igru, često i sa preskakanjem sredine terena. Mi na tu agresiju treba da odgovorimo agresijom, na duel - duelom, na trku - trkom, kako bi uopšte došli u situaciju da uspostavimo našu igru, da imamo posed i da napadnemo protivnika tamo gde se najnelagodnije oseća - po bokovima. Ako to uspemo, bićemo blizu pobede", poručio je Radulović u Kaunasu.

Osvrnuo se Radulović i na slabu efikasnost u prva tri meča u kvalifikacijama.

"Postigli smo jedan gol u Bugarskoj i dobili utakmicu, nadamo se da ćemo u tom segmentu i sutra biti na nivou, jer iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. To nam do sada nije donelo bodova koliko smo želeli, najviše iz razloga što nismo realizovali šanse koje smo imali, ali trenutna forma naših napadača koji su na okupu, sa minutažom u klubovima, posebno raduje i verujem da je najava da će se mreža Litvanije tresti. Mislim da se mnogo toga podiglo u odnosu na jun, posebno kada je u pitanju napadački deo i očekujemo da uz čvrstu i stamenu odbranu koju smo do sada imali, proradimo i u napadu", kazao je Radulović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke