Zaokružite 7. i 8. maj - Barsa sada drži sve u svojim rukama, ali svako ima svoju računicu!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.04.2021.
16:57
Izvor: Sportske.net

Trka u Španiji najzanimljivija iz nekoliko razloga.

Povezane vesti

Početkom 2021. godine Barselona je zaostajala 12 bodova za Atletikom, a sada je na pragu da preuzme lidersku poziciju na tabeli, šest kola pre kraja.

Da krenemo redom, ovog vikenda Real je remizirao drugi put u poslednja dva kola, nakon Hetafea, sada je i Betis ukrao dva boda Madriđanima, dok je Atletiko izgubio u Bilbau, nakon što je pre četiri kola pao i u Sevilji. I pored poraza u "El klasiku", Barselona ima šansu da u slučaju pobede u zaostaloj utakmici sa Granadom u četvrtak preskoči i Real i Atletiko.

Ukoliko Barselona pobedi imaće 74 boda, Atletiko ima 73, Real 71, a Sevilja 71 što najavljuje najluđi finiš. Što se rasporeda tiče, najvažnije je da zaokružimo vikend 7. i 8. maj, kada će se međusobno sastati Barselona - Atletiko Madrid i Real Madrid - Sevilja u direktnim okršajima za titulu. Pretohodno, narednog vikenda, raspored izgleda ovako:

Real Madrid - Osasuna
Sevilja - Atletik Bilbao
Elče - Atletiko Madrid
Valensija - Barselona

Na papiru, najteži raspored ima Sevilja koja posle Bilbaa i Reala ima i duele sa Valensijom i Viljarealom koji su u gornjem delu tabele, a u poslednjem kolu dočekuje Alaves.

Real Madrid je u teškoj poziciji jer je Zidanovom timu sada potrebno da Barselona kiksne dva puta do kraja sezone, a da Madriđani pobede sve i osvoje maksimalnih 18 bodova. Real takođe nema lak raspored, u poslednja tri kola, nakon derbija sa Seviljom ima i gostovanje Granadi, Bilbau i dočekuje Viljareal. Uz to, Real ima i dvomeč sa Čelsijem u Ligi šampiona, a umor čini svoje.

Atletiko se više ne pita kao do sada, i ukoliko Barselona pobedi Granadu i Valensiju, Madriđani će morati da pobede na "Kamp nou" ako žele da preskoče Katalonce. Atletiko pre Barselone, ide Elčeu, praktično, ako želi da osvoji titulu moraće da pobedi na svim utakmicama do kraja.

I za kraj, tu je Barselona, koja trenutno drži apsolutno sve stvari u svojim rukama. Da Atletiko sinoć nije izgubio u Bilbau, Barsa bi i dalje morala da pobedi na svih šest utakmica, ali je sada situacija drugačija. Ukoliko Barsa osvoji 16 od mogućih 18 bodova, sigurno postaje šampion, dakle, ako pobedi Granadu u četvrtak i Valensiju u nedelju, moći će da remizira sa Atletikom na svom stadionu, pod uslovom da posle pobedi Levante, Seltu i Eibar. Važno je napomenuti da Katalonci imaju najveći problem sa žutim kartonima, pošto Mesi, De Jong, Grizman i Mingeza imaju po četiri javne opomene i sledeća znači i suspenziju na jedan meč.

Trka će biti nikad luđa, a preokret nikad veći ukoliko Barselona iskoristi ovu situaciju kojoj niko nije mogao da se nada 1. januara, kada je Atletiko imao +12. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Monday, 26.04.2021
19:34

Sve i da Katalonci pobede Granadu i Valensiju sigurno neće pobediti Lahoza 8. maja, k'o što nisu pobedili ni Manzana 10. aprila, pa osim što će izgubiti sva 3 boda od Realove krčilice Atletka naredni meč protiv Levantea u gostima će igrati sigurno bez Messija (zbog žutog kartona koji će mu Lahoz tradicionalno pokazati), a možda i bez De Jonga i Grizmana iz istog razloga. 😁

avatar
Radovan Filipovic
Monday, 26.04.2021
17:56

8. i 9. maj...