Čuda su moguća, ne i kada je preko puta Mančester Siti

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 15.03.2021.
15:40
Izvor: Sportske.net

Da li iko veruje u ovakvo čudo?

EPA-EFE/Martin Rickett
EPA-EFE/Martin Rickett

Povezane vesti

Trener fudbalera Borusije iz Menhengladbaha Marko Roze rekao je danas, pred revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Mančester sitija, da ne veruje u čuda i da bi njegovom timu za prolaz bila potrebna senzacija.

"Ne verujem u čuda. To bi moralo biti nešto izuzetno, nalik senzaciji"
, rekao je Roze.

Siti je slavio u prvom meču osmine finala sa 2:0, a revanš se igra sutra. Kao i prvi meč, i revanš će biti odigran u Budimpešti zbog ograničenja putovanja izazvanih pandemijom korona virusa, a uslovni domaćin biće engleski tim.

Borusija je u poslednjih šest utakmica upisala isto toliko poraza.

"Trenutno sve što kažem zvuči pogrešno, jer ne postižemo dobre rezultate. Ako kažem da idemo u Budimpeštu da igramo protiv Mančester sitija puni samopouzdanja, svi bi rekli, šta dodjavola? Šta nije u redu sa vama, gospodine Roze", dodao je trener nemačkog tima.



Pored toga što Menhgladbahu preti eliminacija iz Lige šampiona, taj tim se nalazi na 10. mestu na tabeli Bundeslige.

"Dakle, mogu samo reći da bih se osećao dobro kada bismo imali priliku da više treniramo i razgovaramo više o malim detaljima. To se dogodilo u poslednjih 10 mečeva koje smo odigrali, kažnjeni smo zbog sitnih detalja i grešaka koje smo pravili. U tim situacijama moramo biti odgovorniji dok ne postignemo formu sa kojom bismo bili u mogućnosti da beležimo dobre rezultate", istakao je Roze.

Roze će od sledeće sezone voditi ekipu Borusije iz Dortmunda, a ta vest je saopštena 15. februara.

Za nemačku ekipu u revanšu zbog povreda neće nastupati bek Rami Bensebaini i vezni igrač Kristof Kramer.

Na drugoj strani, Siti je prvi u Premijer ligi i pobedio je u 23 od poslednje 24 utakmice u svim takmičenjima, izgubivši samo od gradskog rivala Mančester junajteda u meču Premijer lige.

"Najvažnije je otići tamo, uživati u meču, slušati himnu Lige šampiona uoči meča i uživati u svakom trenutku. Mi želimo i da iskoristimo svaku priliku. U fudbalu je sve moguće", rekao je odbrambeni igrač Gladbaha Niko Elvedi.

Meč na "Puškaš Areni" igra se sutra od 21.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke