Čudan izbor Ajaksa, novi trener defanzivno orijentisani Italijan bez trofeja?

Autor: Ivan Cvetković
petak 10.05.2024.
10:46
Izvor: Sportske.net

U Nici beleži dobre rezultate, ali da li je baš za Ajaks...

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Ajaks će na kraju ipak uspeti da spasi sezonu jer je na dobrom putu da se kvalifikuje za neko od evropskih takmičenja posle godine u kojoj su se u jednom trenutku našli čak i u zoni ispadanja.

Mnogo je pogrešnih skretanja bilo u Amsterdamu prethodnih godina, pa je sada vreme za novi zaokret u vidu pronalaženja adekvatnog trenera za početak nove priče.

Pregovori sa Grejemom Poterom su propali, Holanđani pišu, zbog finansijskih zahteva bivšeg trenera Čelsija koji je u klub želeo da povede i svog skauta, pa je knjiga sada spala na dva imena.

Prvo je dobro poznato i možda ne tako realno, Erik ten Hag je sačuvao posao u Mančester junajtedu, ali teško da će to potrajati i to je jedan od razloga zašto se spominje i kao potencijalni trener Bajerna.

Drugi kandidat jeste trener Nice Frančesko Farioli (35) koji je imao zapažene rezultate, naročito u prvom delu sezone nakon čega je usledio blagi pad u igri.

Posle epizoda u Karagumruku i Alanjispor, Italijan je dobio priliku da vodi Nicu koja je postala prepoznatljiva po čvrstom stilu igre i odličnoj odbrani, pa bi bilo zanimljivo videti kako bi se ovakva fudbalska filozofija uklopila sa svime što Ajaks predstavlja u svetu fudbala.

Uz to, "kopljanici" bi morali da isplate obeštećenje Nici i to u trenutku kada postoje određeni finansijski problemi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke