Čudesna noć u Nemačkoj - Sabicer od "milion", Dortmund je u polufinalu!

Autor: Sportske Net
utorak 16.04.2024.
22:55
Izvor: Sportske.net

Najvažnija pobeda Dortmunda.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri Dortmunda pobedili su Atletiko Madrid 4:2 na "Vestfalenu" u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona i plasirali se u polufinale, pošto je prvi meč završen pobedom Atletika 2:1. 

Već na startu meča Sabicer je bio u prilici kada je šutirao posle tačnog pasa, ali je odbrana Atletika blokirala ovaj šut.

Posle svega dva minuta, na drugoj strani Morata je bio jedan na jedan sa golmanom, posle solo akcije, ali je realizacija bila prilično loša i lopta je završila pored stative.

U 16. minutu posle kornera Brant je ispratio dodavanje i uputio udarac iz šesnaesterca, ali je Oblak uspešno intervenisao.

U nastavku je Dortmund preuzeo inicijativu, što je i rezultiralo golom. Poveli su domaći u 34. minutu. Humels je poslao dug i tačan pas do Branta,koji je iz neposredne blizine šutnuo loptu u dalji ugao, unutar leve stative za 1:0.

Prošlo je svega pet minuta, a Dortmund je stigao i do drugog gola. Posle još jedne odlične akcije, Matsen je primio loptu od Sabicera ukaznenom prostoru, prošao dvojicu igrača Atletika i uputio jak šut u malu mrežu za 2:0.

Po povratku na teren, vratio je i Atletiko rezultat. Primio je pas Ermoso, šutirao glavom, a Humels prilikom pokušaja da izbije loptu, poslao ju je u gol i tako ispao tragičar večeras.

Drugo poluvreme je definitivno bilo u znaku Madriđana. Prvo je Grizman proigrao Koreu, koji je dodao do Riklemea, ali je golman odbranio šut, potom je odbitak pokupio Korea,kom se takođe prvi šut odbio do dobranu, ali je drugi već ušao u gol za 2:2.

Imali su domaći odgovor na drugoj strani i ponovo smo gledali sve ispočetka. Sabicer je poslao tačan pas do Filkruga koji je glavom samo prosledio loptu u gol za 3:2.

Trebalo je dva minuta "milionerima" da stignu do novog gola, a Sabicer je defitinivno igrač ove utakmice. Posle dve asistencije, ovoga puta je postigao gol, šutirao je iz šesnaesterca posred gola, a Oblak je ponovo bio „kratkih ruka“.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke