Čudotvorac Dupraz ruši snove Avru?

Autor: Nemanja Janošev
petak 02.06.2023.
12:16
Izvor: Sportske.net

Poslednje kolo u Ligi 2.

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Vreme je promena u Francuskoj, ali pitanje je ko će biti deo toga? Naime, Liga 1 će od naredne sezone brojati 18 ekipa, dve manje u odnosu na dosadašnju cifru. Stoga iz Lige 1 ispada čak četiri klubova, dok samo dva iz Lige 2 imaju šansu za promociju.

Ono što je važno za ovaj tekst jeste da se apsolutno ništa ne zna kada je reč o timovima koji će iduće takmičarske godine činiti odabrano društvo u francuskom fudbalu. Spremite kokice i budite uz rasplet! U najboljoj poziciji u ovom trenutku nalazi se Avr koji je remizirao sa Bastijom u prethodnoj rundi i tako propustio priliku da mirno isprati poslednji dan. Sada će imati podjednako težak zadatak iako je pozicija Bastije i njihovog narednog rivala Dižona dijametralno suprotna.

Naime, Dižonu samo pobeda donosi šansu za opstanak i to ako bi Laval i Rodez doživeli neuspehe. U odličnoj su formi, čak osam utakmica su bez poraza (po četiri remija i pobede). Sve se to događa nakon što klub imenuje iskusnog i ljubiteljima tamošnjeg fudbala dobro poznatog – Paskala Dupraza. Nekadašnji trener Evijana, Tuluza, Kaena i Sent Etjena je preporodio ekipu učinivši je timom sa najboljom formom u Ligi 2 (gledajući poslednjih pet mečeva). Stoga, Avr i te kako mora da strepi.

„Da li možemo da pobedimo Avr koji želi u Ligu 1? U petak ćemo dobiti odgovor i to od mojih igrača. Da li odustajemo, da li smo negativni? Ili ponovo sastavljamo glave? Moramo ostati nepogrešivi i trezveni. Ako mi igrači potvrdno odgovore na zahteve, vraćamo se u borbi da izbegnemo ispadanje. Čeka nas veličanstven meč u Avru. Potpisivanjem ugovora sa klubom znao sam da će biti kompikovano opstati“, rekao je Dupraz.

Mec je, upravo uz Dižon, tim koji se nalazi u najboljoj seriji rezultata i oni trenutno drže poziciju „broj dva“ pred gostovanje već pomenutoj Bastiji. U rosteru imaju najboljeg strelca Lige 2 i čoveka koji je figurirao kao novo pojačanje Crvene zvezde – Žorža Mikautadzea. Čak 23 gola dao je gruzijski napadač i pritom upisao osam asistencija. Ali, Bastija ih je namučila u prvom delu sezone...

Isti broj bodova kao i Mec ima i Bordo koji je propustio neverovatnu šansu da se domogne pol-pozicije. Igrali su na „Parku sportova“ u Amijenu i izgubili golom iskusnog Vensana Pažoa. Kao da su bili u nekom drču izabranici Davida Gujona. Želja za povratkom u elitu je ogromna, kao i pritisak sa kojim se Žirondinci nose. Njihov problem je što za rivala imaju Rodez koji, kao što smo rekli pri priči o Dižonu, strepi za opstanak. Nisu u dobroj formi, imaju samo bod više od Dižona i identičan učinak kao Laval... Žirondinska regija će da gori, u to nema sumnje. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke