Čukarički popravio utisak iz Firence, Kovač promašio istorijski bod!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 09.11.2023.
20:41
Izvor: Sportske.net

Na kraju presudio jedanaesterac.

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su od Fiorentine rezultatom 0:1  u meču četvrtog kola grupe F Lige konferencija odigranom na stadionu "Dubočica" u Leskovcu.

Odigrali su fudbaleri trenera Igora Matića najbolju evropsku utakmicu ove sezone, znatno popravili utisak posle ubedljivog poraza u Firenci od 6:0, ali nisu uspeli da osvoje prvi bod u evropskim takmičenjima.

Ključan momenat na utakmici dogodio se u osmom minutu kada je napadač "viole" Embala Enzola pogodio iz penela i tako doneo trijumf svom timu. Pretohodno je isti igrač naterao sudiju Šredera da pokaže na "belu tačku" nakon što je umakao odbrani Čukaričkog i imao kontakt sa golmanom domaćih Filipovićem.


Nakon primljenog pogotka "brđani" su se konsolidovali, ali do kraja prvog dela nisu imali veliku priliku.

Na nju je Čukarički čekao do 51. minuta kada su sjajan dupli pas na desnoj strani odigrali Endiaj i Stanković, još bolje je brzonogi Senegalac uputio centaršut na drugu stativu gde je potpuno sam ostao Stefan Kovač, ali je sa samo pet metara nogom prebacio gol.

U nastavku drugog poluvremena Čukarički je bio ravnopravan, a u nekim trenucima i bolji tim na stadionu u Leskovcu. Uspeli su "brđani" da prebace težište igre na protivničku polovinu, ali ne i da dođu do pogotka.

Šansu da otkloni sve dileme oko pobednika meča imao je štoper Fiorentine Nikola Milenković u 77. minutu posle udarca glavom, ali je Filipović sjajno odbranio njegov udarac i sačuvao nadu svom timu.

Ipak, Čukarički nije uspeo da u finišu stigne do gola i prvog boda u Evropi, Fiorentina je sačuvala stečenu prednost i u Firenci nosi sva tri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke