Čuki protiv Genka sudi Maltežanin, omladinci Zvezde i "Orlići" mu u CV-u

Autor: Filip Rodic
utorak 12.12.2023.
21:15
Izvor: Sportske.net

Poslednja prilka Čuke da ne ostane na nuli.

EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Povezane vesti

Trustin Faruđa Kan sa Malte je određen za glavnog sudiju na meču Genka i Čukaričkog u završnom šestom kolu grupne faze Lige konferencija.

Po pogledu na njegovu istoriju, Faruđa Kan nema veliki broj zvučnih mečeva i derbija iza sebe na velikoj evropskoj sceni, kako u klupskim, tako i u reprezentativnim takmičenjima. Mahom su to bili mečevi sa očiglednim favoritom i ne tako atraktivni susreti, bar na osnovu imena klubova i nacionalnih timova.

Što se tiče srpskih klubova, sudio je na omladincima Crvene zvezde u porazu od Mitjelanda 3:0 4. marta 2020. godine u Ligi šampiona. Bio je i arbitar "Orlićima" u pobedi nad Severnom Irskom 3:1 u kvalifikacijama za EP 17. novembra 2018. godine.

Pomoćne sudije će isto biti Maltežani Luke Porteli i Roberto Vela, dok je za četvrtog arbitra određen Ismael Barbara. U VAR sobi biće Poljaci Bartoš Frankovski i Pavel Pskit.

Genk i Čukarički igraju u četvrtak od 18.24, a situacija u grupi je takva da je Fiorentina prva sa 11 bodova, Ferencvaroš drugoplasirani sa devet bodova, Genk treći sa šest i Čukarički poslednji sa nulom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke