Čukina surova realnost - najlošiji evropski tim u društvu Antverpa, Hekena, Breidablika...

Autor: Ivan Cvetković
subota 28.10.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Srpski klubovi u dosadašnjem toku sezone evropskih takmičenja nemaju previše uspeha.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Crvena zvezda, TSC iz Bačke Topole i Čukarički plaćaju ceh prilično jakim grupama, ali su dve najbolje ekipe u prošlogodišnjoj Super lige Srbije uspeli da osvoje po bod u konkurenciji Mančester sitija, Lajpciga i Jang Bojsa, te Vest Hema, Olimpijakosa i Frajburga.

Domaća fudbalska javnost možda nije očekivala mnogo od ekipe Čukaričkog koja se takmiči u Ligi konferencije u grupi sa Fiorentinom, Ferencvarošem i Genkom, ali mnogi su se ponadali da izabranici Igora Matića mogu biti ravnopravniji rival na terenu.

Osim prvog poluvremena u Budimpešti gde je Čuka i povela protiv Ferencvaroša, sve nakon toga bio je pravi košmar.

Fradi je postigao tri gola, Genk je u Leskovcu dao dva pogotka (mogao još najmanje toliko), dok je kap prelila čašu očajna partija srpskog predstavnika u Firenci gde ga je Fiorentina ispratila kući sa šest golova u mreži.

Uzimajući u obzir tri klupska evropska takmičenja u prva tri gola, Čukarički ima najlošiji učinak od svih klubova.

Tim sa Banovog brda postigao je jedan gol uz čak 11 primljenih, pa osim 0 bodova ima i nezavidnu gol-razliku 1:11. Primera radi, bez bodova su i Olimpija, Breidablik i Spartak Trnava u Ligi konferencija, LASK i Heken u Ligi Evrope, kao i Union Berlin, Benfika i Antverp u Ligi šampiona.

Približno lošu gol razliku (-9) imaju Antverp i Heken, dok su ostali timovi bili koliko-toliko konkurentni rivalima na terenu, pa i brojke potvrđuju činjenicu da Čukarički ima najlošiju evropsku sezonu od svih timova u LŠ, LE i LK.

Iako treba imati na umu da je ovo prvo, istorijsko učešće Čukaričkog u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, ostaje jasan utisak da "brđani" moraju bitno da poprave igru ne bi li okončali Ligu konferencija bez osvojenog boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke