Čuveni Eduardo otkrio kako je igrati protiv Vidića: "Jedan od najvećih u istoriji Junajteda"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 09.03.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Pohvale od strane hrvatskog napadača.

EPA/MAGI HAROUN
EPA/MAGI HAROUN

Povezane vesti

Nekadašnji hrvatski napadač Eduardo da Silva kazao je da je bilo izuzetno teško igrati protiv srpskog štopera Nemanje Vidića budući da su njih dvojica vodili bitke dok su nastupali za Arsenal, odnosno Mančester junajted u Premijer ligi.

Eduardo je imao zavidnu karijeru koja jeste počela u rodnom Brazilu, ali primećen je od Dinamo Zagreba koji su ga kao mladića doveli u Hrvatsku. Njemu je život tamo bio fenomenalan, toliko da je dobio njihovo državljanstvo i zaigrao za hrvatsku reprezentaciju. Jezička barijera odavno ne postoji, pa je rad gost u tamošnjim emisijama.

Bivši napadač Arsenala, kojem je teška povreda kolena na utakmici protiv Birmingema - taman kada se ustalio u postavi ekipe Arsena Vengera - uništila karijeru, gostovao je u podkastu "Inkubator", a jedno od pitanja bilo je i koliko je teško bilo igrati protiv Nemanje Vidića u to doba?

"Jeste, nije samo Vidić, bili su tu Ferdinand, Evra... Onda, Ferguson je igrao sa štoperima na desnim bekovima, pa su tu bili Braun i O'Šej. Bili su tada najmoćniji na svetu... Još Ronaldo napred... Bilo je teško. Vidić spada među najveće igrače svih vremena na štoperskoj poziciji u Mančester junajtedu", rekao je Eduardo.

Posle pomenute povrede, Eduardo se na teren vratio nakon godinu dana, a potom je usledila nova, ovog puta zadnje lože. Po završetku nesrećne misije u Arsenalu, dva puta je igrao za Šahtjor iz Donjecka, bio je u Flamengu, Atletiko Paranenseu i Legiji iz Varšave.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke