Da bi se Barsa nadala čudu, Dembele mora da ponovi ovo... pod Tuhelovom palicom!

Autor: Milovan Longinov
sreda 08.12.2021.
11:55
Izvor: Sportske.net

Sigurni smo da se ne sećate...

EPA/FRIEDEMANN VOGEL
EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Osman Dembele će večeras biti glavna uzdanica Barselone koja se nada čudu u Minhenu.

Ni po jednom parametru, Barselona ne može da se takmiči danas sa velikim Bajernom, ali može da se nada nekom trenutku inspiracije, nepredviđenom spletu okolnosti kao što je možda neki rani penal ili crveni karton za domaći tim... ili da možda Osman Dembele ponovi utakmicu života.

Tog aprila 2017. godine, samo nekoliko meseci pre nego što ga je Barselona platila basnoslovnih 105 miliona evra, Dembele je sahranio Bajern Minhen u polufinalu Kupa Nemačke. 

Bio je ovo još jedan u nizu efikasnih "Der Klasikera", a pod palicom Tomasa Tuhela, Dortmund je pobedio Anćelotijev Bajern rezultatom 3:2.

Osman Dembele je bio apsolutni heroj utakmice, asistirao je Obamejangu kod drugog i postigao treći pogodak, dok je kod prvog uputio ključan završni pas nakon kog je Rojs načeo mrežu Bajerna.

Dembele je jednostavno obožavao da igra pod Tuhelovom palicom, zato navijači Barse sada strahuju da se iza njegovog odugovlačenja sa ugovorom krije upravo Čelsi. 

Francuz je za Dortmund odigrao 50 utakmica, dao je 10 golova uz čak 22 asistencije. Poređenja radi, za četiri i po sezone u Barsi, i na 122 utakmice u dresu katalonskog kluba, ima jednu asistenciju manje - 21, uz 30 pogodaka. 

Večeras mora da odigra ovako, to je jedina Barsina nada...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke