Da je Tuhel ranije došao, možda bi se ovakav Čelsi borio za titulu!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 08.03.2021.
20:55
Izvor: Sportske.net

Čelsi nastavio da melje.

EPA-EFE/Glyn Kirk
EPA-EFE/Glyn Kirk

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija pobedili su na svom "Stamford Bridžu" ekipu Evertona rezultatom 2:0 (1:0) u zaostalom meču Premijer lige.

Čelsi je tako došao do šeste prvenstvene pobede pod palicom Tomasa Tuhela, a Nemac uz to ima i tri remija i nema nijedan poraz od kako je preuzeo "plavce".

Čelsi je ovim trijumfom skočio na četvrtu poziciju sa 50 bodova, četiri više od današnjeg rivala Evertona, pet više od Totenhema i Vest Hema i sedam od Liverpula. 

Tomas Tuhel je ponovo odlučio da rotira, večeras su na klupi ostali Ridiger, Čilvel, Kante i Maunt, šansu su dobili Kai Haverc, Hadson-Odoi i Zuma.

Šansu je najviše iskoristio Kai Haverc koji je šutirao kod prvog gola, kada je Godfri sproveo loptu u svoju mrežu u 31. minutu

U nastavku, Haverc je postigao gol u 54. minutu, ali je on poništen zbog igranja rukom, da bi u 65. minutu iznudio penal pošto ga je oborio Pikford. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Žoržinjo.

Everton  je imao i sreće da prođe samo sa dva gola u mreži, Timo Verner se ponovo ispromašivao, imao je dve odlične prilike, ali mu je opet nedostajala bolja završnica. Markos Alonso je takođe imao dve šanse, pred kraj i Kante, tako da Pikford može da bude srećan sa samo dva gola u mreži.

Zaključak je samo jedan, Čelsi bi sigurno bio kandidat za titulu da je  Tomas Tuhel ranije zamenio Frenka Lamparda...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke