Da li će superkompjuter pogrešiti i Siti ostati bez krune?

Autor: Mladen Heleta
nedelja 05.02.2023.
22:00
Izvor: Sportske.net

Arsenal na "plus 5", uz meč manje.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Borba za titulu u engleskoj Premijer ligi postaje sve zanimljivija. Arsenal mimo svih očekivanja od početka prvenstva vodi na tabeli, mnogi su predviđali njegov pad, ali i kada bi do njega i došlo, ostali timovi, a pre svih Mančester siti, nisu znali to da iskoriste.

Pre utakmica 22. kola je Arsenal je bio na 50 bodova, pet više, uz meč manje od šampiona i favorita da odbrani naslov Sitija, a onda je u subotu potpuno neočekivano izgubio od Evertona sa 1:0.

U procenama ko bi mogao da osvoji Premijer ligu, "Miror" je pred ovo kolo u pomoć pozvao superkompjuter, koji je izračunao da će to biti Siti. 

I taman kada se pomislilo da ovo sve ima smisla posle poraza Arsenala na Gudisonu, Mančester siti je večeras poražen od Totenhema sa 1:0, pa je posle ovog vikenda na tabeli ostala ista razlika. Mančester junajted je u međuvremenu došao do 42 boda i ostaje da se vidi da li on može da se uključi u trku?

Kada se pogleda tabela, reklo bi se da je Arsenal nikad bliži, ali treba imati u vidu da je još jedan poznati superkompjuter nedavno izračunao da će Argentina osvojiti Mundijal... Sve ostalo je istorija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke