Da li je Džaka pustio tzv. Kosovo da postigne gol Švajcarskoj?

Autor: Mladen Heleta
utorak 12.09.2023.
12:47
Izvor: Sportske.net

Ovaj igrač je uvek u središtu nekog skandala.

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Povezane vesti

Selekcije tzv. Kosova i Švajcarske odmerile su snage u subotu u Prištini u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a u prvom planu bili su Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, igrači poreklom sa Kosova i Metohije koji nastupaju za Švajcarsku.

Šaćiri je bio prilično emotivan tokom izvođenja takozvane himne protivničkog tima, dok je Džaka bio na "tapetu" švajcarskih medija posle utakmice, koja je završena rezultatom 2:2 i golom u 94. minutu.

Upravo je taj pogodak Vedada Murićija duboko u nadoknadi sporan, budući da snimak jasno pokazuje koliko je Džaka bio zainteresovan da to na bilo koji način spreči.

Nije se pomerio ni za korak dok je na nekoliko metara od njega trajala akcija koja je završena pogotkom Murićija za 2:2.

U Švajcarskoj su ga napali da je "namerno" pustio gol.

Ipak, Džaka je svu krivicu za primljeni gol i ispuštena dva boda svalio na selektora Murata Jakina.

"Način na koji smo igrali bio je način na koji smo se pripremali sedmicu. Ne treniramo kako bi trebalo. Nije bilo tempa i intenziteta kakav je neophodan, bilo je kao da igramo u parku ili pirjateljsku utakmicu. To se ne radi tako", izjavio je Džaka, čime je direktno udario na selektora.

Jakin se osetio prozvanim i odgovorio je Džaki.

"Imali smo otvoren i iskren razgovor, nije morao tako javno da istupi i kritikuje. To sam mu i preneo. Morao je da bude pametniji", rekao je Jakin.

Švajcarska i pored ovog kiksa neće imato problema da se kvalifikuje na EP, na čelu je grupe I sa 11 bodova, što je dva više od Rumunije i tri od Izraela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke