Da li je Džerard napravio pravi izbor - "Rendžers može da strpa Aston Vilu u mali džep!"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 11.11.2021.
16:58
Izvor: Sportske.net

Nisu svi oduševljeni Stivenovim odabirom.

Aston Villa FC
Aston Villa FC

Povezane vesti

Nekadašnji engleski reprezentativac i legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard danas je imenovan za novog trenera Aston Vile.

Ostrvo bruji o povratku slavnog veziste u Premijer ligu, a uz sve to je veoma zanimljiv podatak da je popularni Stivi-Dži potpisao ugovor na dve i po godine, što je period za koji će Jirgen Klop napustiti "crvene".

Džerard je podigao Rendžers na noge i vratio titulu na "Ajbroks" posle jedne decenije i potpune dominacije najljućeg rivala Seltika. Aston Vila je nedavno okončala saradnju sa Dinom Smitom i pokucala je na Stivenova vrata, a on je taj poziv prihvatio.

Mnogi su oduševljeni njegovim potezom, kao i potezom kluba iz Birmingema, ali neki nisu. Među njima je bivši napadač Seltika Džon Harston, koji smatra da je Rendžers daleko veći od Vile.

"Ljudi govore o Džerardovom dolasku u Aston Vilu i kako će biti pod pritiskom. Nema većeg pritiska od tog da osvoji još jednu titulu sa Rendžersom. Imate ljude na severu zemlje koji kažu kako je on osvojio poslednje dve titule sa Rendžersom. Oni nisu uradili svoj domaći kada je u pitanju škotska liga. Takođe, misle i da je Aston Vila veći klub od Rendžersa. Pa, Rendžers može da strpa Vilu u mali džep".

"Ne želim da ih omalovažavam, imaju evropski trofej, ali Rendžers i Seltik su ogromni klubovi. Mislio sam da će ostati da dovrši posao, jer mesta u Vili ili Sautemptonu mogu da sačekaju i doći će opet. On je odan čovek, od časti, pa mi je bilo za očekivati da ostane u klubu koji mu je pružio prvu pravu menadžersku priliku", smatra Hartson.

Stiven Džerard će na klupi Vile debitovati protiv Brajtona, a zanimljivo, 11. decembra susrešće se sa svojim Liverpulom i to na "Enfildu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke