Da li je hevi-metal glavni problem Liverpula?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 15.04.2021.
10:18
Izvor: Sportske.net

Ostaje još potera za top 4, šta je bio glavni problem u neuspešnoj sezoni?

EPA-EFE/Peter Powel
EPA-EFE/Peter Powel

Povezane vesti

Šta se desilo sa Liverpulom?

Teško je reći, posle dve sjajne sezone, kao da su se ispraznili, niz faktora je uticao da klub ostane bez trofeja, do kraja godine oni će samo pokušati jedno, da budu u top 4 i ostanu u Ligi šampiona.

U stvari od pandemije Liverpul nije igrao dobro, tačnije od poraza prošle godine i predaje evropske krune u duelu sa Atletikom u četvrtfinalu. To je bio onaj poslednji meč pred punim tribinama koji sada izgleda kao daleka prošlost.

Prednost je bila suviše velika da bi njihova titula nakon prekida sezone i nastavka tokom leta bila dovedena u pitanje, a ove godine, čak i da nije bilo silnih povreda koje su im oduzele svaku šansu, malo ko veruje da bi mogli da pariraju Sitiju.

Jasno da je plaćen ceh nedostatku ulaganja u prelaznim rokovima, ali i ovakav Liverpul bi trebalo bez problema da bude u vrhu tabele. Protiv Reala se videlo nešto od starog duga, ali nedostajao je "Enfild", rani gol, čini se da je sve izgubljeno u Madridu.

Mnogi smatraju, među njima i Rio Ferdinand da je Klopov "hevi metal" fudbal iscrpeo ekipu proteklih godina, da su imali mnogo sreće sa povredama prošlih sezona kada su ključni igrači bili zdravi. Sada je sve došlo na naplatu.

Legenda kluba Majki Oven smatra da tim koji je osvojio sve nema ni nekadašnju želju, da nema energiju i dodaje da se ne može sve pravdati povredama. Da je Liverpul igrao kao sinoć u Madridu verovatno bi šansa bila veća. Svakako da bi sa pojačanjima, ali i oporavljenim igračima tim bio mnogo jači, ali pre svega moraće, kako kaže Oven da imaju istu onu motivaciju od prethodnih godina kako bi se vratili na vrh.

Normalno je i da dođe do pada, svima se dešava, od ključne je važnosti da Liverpul izbori Ligu šampiona. Neće biti lako, njima Vest Hem beži tri boda, mogu možda da se okoriste Čelsijevim nastavkom u Ligi šampiona, videćemo hoće li Lester na kraju pasti, kao što je bio slučaj prošle sezone.

Ali, bez Lige šampiona sigurno će i budžet za pojačanja biti manji, mada Amerikanci najavljuju posle par praznih godina nova ulaganja, svesni da ekipa mora značajno da se pojača i da je to način da zadrže Klopa koji polako postaje skeptičan i svoj žar ne može da prenese na tim...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke