Da li je Inter već predao titulu?

Autor: Milovan Longinov
subota 14.08.2021.
12:00
Izvor: Sportske.net

Pad bez borbe?

EPA-EFE/LUCA ZENNARO
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Povezane vesti

Ako se činilo da je Antonio Konte pogrešio kada se treći put odrekao budućnosti, kao u slučaju Juventusa i Čelsija koji su bez njega nastavili da pobeđuju, sada je jasno da je posle “Skudeta” napravio dobru procenu.

Dok u ovom trenutku navijači Intera prete kineskim vlasnicima koji rasprodaju šampionski tim kao na pijaci, a Romelu Lukaku je na novom početkom u Čelsiju, Konte je izašao neokrnjen, pobednik koji je odbio da kusa tanjir koji su mu gazde donele. Jer, ono što Interovi navijači zaboravljaju je da se Stiven Žang, ili bolje rečeno, njegov otac, više plaši vlade u Pekingu nego severne tribine “Meace”. Jednostavno “Suning” kako žrtva korone, pridržavan da ne padne i izazove potres u kineskom državnom kapitalizmu ne može sebi da priušti zabavu, odnosno dokolicu. Pojeli su previše novca, postali prvi strani vlasnici koji imaju za pojasom “Skudeto” i sa te strane, promotivni posao je odrađen. Međutim, svi dalji koraci bi podrazumevali presipanje iz kase državne pomoći. Oni su ugasili matični klub Điangsu, ako je verovati bivšem igraču Intera i italijanske reprezentacije, naturalizovanom Italijanu Ederu, ostali su dužni na desetine miliona fudbalerima, papir ne znači ništa jer ne samo da je klub ugašen već je srušen i njihov sportski centar.

Ako je naredba bila samofinansiranje Intera (jer tržište je zasićeno i niko ne želi da plati ono što “dinastija” Ženg traži za klub), ispostavilo se da brojke nisu tačne. Inzagiju je obećano da osim Hakimija neće biti prodat niko, a odlazak Lukakua je prava šamarčina novom treneru. Jer, u stvari je skupa naplata Belgijanca otkrila sve razmere Interove finansijske pozicije. Od 115 miliona (ne ide sve Interu, procenat ima i Mančester Junajted kome sjajni napadač i nije isplaćen do kraja), klub može da potroši svega tridesetak na nove igrače.

To da će naći zamenu za Lukakua je naučna fantastika, ne postoji verovatno dominantniji napadač tog tipa u Evropi. Saniraće požar dovođenjem Edina Džeka, ostaje i dalje prioritet Beljerin  kao novi desni bek, ali već sama provalija u kvalitetu između dve moguće zamene za Marokanca i Belgijanca pokazuje da je šampionski tim već srušen, nisu stigli ni čestito da uživaju u plodovima odlične sezone i prekidu Juventusove dominacije. 

Čini se da bi Kinezi rado prodali i Lautara Martineza tim pre što pozicija oko njegovog ugovora brine, ostalo je 24 meseca, igrači njegovog kvaliteta zaslužuju više od 2.5 miliona evra po sezoni (Inter je nudio četiri plus bonuse, “Bik” bi u Totenhemu ili Atletiku mogao da uzme gotovo duplo više). Samo to bi bila potpuna predaja, rizik i da bližu budućnost jer ako se ciljevi redefinišu, top 4 je imperativ. U slučaju “interovske sezone” (stariji se sećaju već onih cepanja nakon uspeha koji su karakterisali poznu Moratijevu eru) klub će dodatno izgubiti na vrednosti.

Kinezi ipak mogu da vide par poteza unapred, pa će sada sanirati štetu. Podsetimo, stigao je Čalhanoglu kao slobodan igrač, ali on je zamena za Eriksena. Bez pravog razbijača (oprostite što sumnjamo u Džeka) i Inzagi koji je predstavljao kontinuitet zbog 3-5-2 formacije u procesu traženja Konteovog naslednika, moraće da se prilagodi. Drugim rečima, sve se pomera u strašnu neizvesnost, bojazan u povratak mračnih vremena koja su obeležila lutanja u prošloj deceniji posle Murinjovog apsolutnog trijumfa.

Kladionice su već reagovale, kvota na Interovu odbranu titule je porasla gotovo duplo, a Juventus je sada veliki favorit. 

Ostale su sve nedelje da Žengovi ugase požar, samo čini se da je on već van granica kontrole...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Saturday, 14.08.2021
14:52

Pošto ne čitaš novine, a pišeš ih da te obavestim da su doveli desnog beka iz Psv odnosno Bellerin nije opcija. Srećno