Da li je Kompani savršeno rešenje za Totenhem? Ovo su problemi koji ga čekaju u Londonu!

Autor: Ivan Cvetković
petak 14.04.2023.
10:32
Izvor: Sportske.net

Belgijanac jedan od glavnih kandidata za novog trenera Sparsa.

Richard Sellers/PA via AP
Richard Sellers/PA via AP

Povezane vesti

Totenhem je ostao bez trenera nakon smene Antonija Kontea, a engleski mediji uveliko licitiraju o njegovom nasledniku.

Jedan od ozbiljnijih kandidata za trenera Sparsa jeste i Vensan Kompani koji radi odličan posao u Barnliju kojeg je već vratio u Premijer ligu.

Posle sezone u Čempionšipu, klupa Totenhema predstavljala bi veliki izazov za Belgijanca kojeg predsednik londonskog kluba Danijel Levi izuzetno ceni.

Šta bi Kompanija sačekalo u Totenhemu?

Pre svega, neizvestan status Harija Kejna o čijem se odlasku sve češće govori, navodno želi ga i Bajern koji neće propustiti priliku da ga dovede ukoliko se ukaže mogućnost.

Igo Ljoris poslednjih godina ne pruža dobre partije u kontinuitetu, pa mnogi smatraju da je vreme za promenu, kao njegova zamena na golu spominje se 27-godišnji golman Brentforda David Raja.

Za očekivati bi bilo i da se Kompani, u slučaju da dođe u London, oslobodi taktičkih načela u sistemu 5-3-2 koji je forsirao Konte, što bi otvorilo više prostora za igrače u ofanzivi.

Kako je Belgijanac posle odlične sezone u Barnliju viđen kao neki od budućih trenera Mančester sitija posle odlaska Pepa Gvardiole, Totenhem bi bio pravi test za njegove trenerske sposobnosti.

Samo, moraće da se nosi sa upravom koja ne troši baš dosta novca na pojačanja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke