Da li je on jedan od najpotcenjenijih u fudbalskom svetu?

Autor: Sportske Net
četvrtak 22.07.2021.
15:19
Izvor: Sportske.net

Uvek je nešto/neko...

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Kejlor Navas je bio višegodišnji verni sluga Real Madrida po dolasku i Levantea. Za Madriđane je upisao 162 nastupa koliko je bio klubu. Jedan od najboljih evropskih golmana sa "kraljevskim klubom" osvojio je tri Lige šampiona, jednu La ligu, Superkup Španije, tri Svetska kupa i tri Superkupa. U suštini, sve što se moglo osvojiti. 

Njegovi performansi u španskom klubu bili su više nego zapaženi. Navas u je u mnogome bio stub Realove odbrane. Sve dok na leto 2018. nije došao Tibo Kurtoa i polako ga "isterao" sa pozicije prvog golmana, a onda i iz kluba. Nije Navas bio lošiji od Belgijanca, jednostavno je Real odlučio da podmladi sastav i doveo perpektinog golaman Čelsija, na vreme. 

Navas je potom otišao u Pariz u potrazi za minutažom i od jeseni 2019. do sada upisao 80 nastupa za "svece". Ponovo je briljirao. I ponovo se desila ista stvar. Ovoga puta egzkutor je bio Đanluiđi Donaruma, a tragičar isti - Kejlor Navas. Stigao je sada već bivši čuvar mreže Milana u Pariz, i iako su čelnici rekli da on neće zameniti Navasa na poziciji 1, koliko je realno to očekivati? Donaruma ima samo 22 godine, a Navas 34. Italijan je zasigurno jedan od najboljih na svetu i normalno da ga PSŽ čuva za budućnost samim tim što je potpisao ugovor na pet godina, ali najbolji igrač Evropskog prvenstva neće sigurno sedeti na klupi čekajući minute, niti je realno da Poketino to dozvoli. 

Navas ima još godina ispred sebe, imajući u vidu na kojoj poziciji igra, ali evidentno je da su godine presudne kada je u pitanju on, iako njegov kvalitet i sve što je postigao čuvajući mreže svetskih velikana, niko ne može da spori. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke