Da li sada bezrazložno potcenjujemo Arsenal?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 26.10.2018.
23:40
Izvor: Sportske.net

Ekipa Arsenala beleži sjajne rezultate nakon slabog samog početka sezone.

EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Povezane vesti

Arsenal igra fantastično.

Juče su savladali Sporting iz Lisabona sa 1:0, moglo je da bude i više, zaslužili su izabranici Unaja Emerija pobedu sa većom razlikom. Ipak, neće se buniti, na pragu su plasmana u drugi krug, samo teorija ih odvaja od toga.

Da li bi Arsenal iz prethodnih godina ovako lako prošao Lisabon? Teško, vidimo neku novu snagu Arsenala ove sezone, nešto što je sa sobom doneo Unaj Emeri.

Bila je ovo jedanaesta pobeda Arsenala u nizu u svim takmičenjima ove sezone, fantastičan rezultat, ali daleko od toga da su nešto osvojili.

Da li ih moramo ubrajati među favorite za osvajanje Premijer lige i Lige Evrope?

Nismo sigurni, ali ako gledamo kako igraju, sa kakvom sigurnošću pobeđuju i kakvu rotaciju imaju, sve je moguće.

Forma kaže da je Arsenal u poslednjih jedanaest utakmica postizao u proseku skoro tri gola, prima u proseku manje od jednog gola, što je posebno impresivno.

Ono što moramo napomenuti jesu pojačanja koja su fantastična, a tu pre svih mislimo na Toreiru. Pored njega, Papastatopulos, Lihtštajner, Leno i Genduzi su pojačali rotaciju, fantastični su fudbaleri za tu svrhu koja je, priznaćete, danas sve više bitnija.

Ne smemo zaboraviti i igrače "povratnike u formu" kojih ima, itekako. Mesut Ozil igra sve bolje, i on se uklapa lagano u ideje Unaja Emerija, postao je i Nemac koji je najefikasniji u Premijer ligi ikada, pretekao je Jirgena Klinsmana. Nije to sve, pogledajte Velbeka koji je već postigao tri gola ove sezone, upravo njegov gol je bio presudan u pobedi Arsenala protiv Sportinga.

Arsenal igra sve bolje, kada da očekujemo pad i da li uopšte da ga očekujemo?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lazar Mandic
Saturday, 27.10.2018
13:59

Sto se mene tice a veliki sam fan Arsenala, najbolja stvar je sto je previse fokusa na Murinju, na Junajtedu, i nekim drugim timovima jer to znaci da Arsenal nema medijski pritisak... a za napredak tima vrlo je vazno da bude sam sa sobom a ne izlozen medijima kao mechka na vasarima... Svidja mi se kako se podize forma i ideja timskog duha i sve bolje izgleda tim! Nadam se da mozemo do neke titule... :) Sportski pozz

avatar
Sale1389
Saturday, 27.10.2018
10:04

Idemo na titulu! Napokon da se trgnu, samo je trebalo da se profesor ranije povuce.

avatar
Апис
Saturday, 27.10.2018
09:12

Па сад... Они су изгубили 2 утакмице на отварању сезоне (Челси и Сити) након којих нису имали баш јаке противнике (Евертон и Спортинг су били најозбиљнији). Наравно, похвално је то што више ,,не просипају" бодове против екипа из ,,доњег дома". Прави тест их чека следећег викенда (Ливерпул).

avatar
Saturday, 27.10.2018
03:31
avatar
stevan_vasic90
Saturday, 27.10.2018
01:21

Ovaj mali Genduzi, kakav je to potencijal, kakav pas decko ima, kakav osecaj za kontrolu igre, ono je na momente nestvarno.

avatar
BlueBoy84
Friday, 26.10.2018
23:49

Pad kao i uvek oko nove godine, kada ce proraditi njihova bolnica.