Da li ste znali - Ješić je sa CSKA pobedio Liverpul na Enfildu: ''Počivaj u miru, generale''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.12.2022.
16:21
Izvor: Sportske.net

Osim Partizana, i klub iz Sofije se danas oprašta od tragično nastradalog srpskog trenera.

© 2006 Srdjan Stevanovic/Starsport
© 2006 Srdjan Stevanovic/Starsport

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana Miodrag Ješić danas je izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći u blizini Rume. Ova vest potresla je ne samo čitavu fudbalsku Srbiju, već se o Ješićevoj smrti izveštava i u mnogim drugim zemljama u kojima je radio.

Jedan od klubova u kojem je, uz Partizan, ostavio najdublji trag, jeste i bugarski CSKA iz Sofije, koji je sa klupe vodio u dva navrata, prvo u periodu 2005-2006, a onda i 2013. godine. Sa velikanom iz Sofije je u sezoni 2004/05 osvojio titulu prvaka, a zatim tokom leta 2005. godine je ostvario i pobedu nad slavnim Liverpulom na Enfildu rezultatom 1:0, što i danas posebno ističu na zvanipnom klupskom sajtu CSKA. Taj meč je odigran u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali Liverpul je prošao dalje zbog pobede u Sofiji od 3:1.

''Sa dubokim bolom i tugom vas obaveštavamo da smo danas iznenada ostali bez jednog od uspešnih trenera CSKA, koji je ušao u istoriju kao trener koji je osvojio 30. 'armejsku' titulu. Miodrag Ješić poginuo u saobraćajnoj nesreći. Boravak na stadionu 'Bugarska armija' ostaće upamćen i po pobedama nad Bajerom (Leverkuzen) i Liverpulom na Enfildu.

Na čelo kluba došao je u februaru 2005. i ostao do aprila 2006. godine. Posle osvojene šampionske titule u sezoni 2004/2005, izabran je za trenera godine u Bugarskoj za 2005. godinu.

Počivaj u miru, generale!'', piše na sajtu CSKA iz Sofije, čiju ekipu danas uspešno vodi još jedna Partizanova legenda, Saša Ilić.

Screenshot/uefa.com

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke