Da li su sudije od početka "navlačile" za Real?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 09.05.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Ovakvi detalji ne smeju da se dešavaju na velikim utakmicama poput jučerašnje.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Greške jesu sastavni deo svakog posla, ali odgovornost koju je sinoć sa svojim pomoćnicima imao ponajbolji svetski sudija Simon Marčinjak bila je viša nego za bilo koji drugi meč ove godine.

Jer, direktno se rešavalo pitanje finaliste Lige šampiona, a kao osobe koje su sudile poslednje finale Svetskog prvenstva, poljski arbitri trebalo bi da znaju da izađu na kraj sa situacijama u kojima su se juče nalazili više puta.

Detalja je bilo na pretek, a sve je počelo u 13. minutu meča kada je domaći tim imao stopostotnu priliku iz koje je Vinisijus pogodio stativu, a potom Rodrigo nakon odbitka propustio šansu da matira Nojera. Ta šansa proizašla je iz auta koji je izveden na volšeban način dok su pojedini igrači Bajerna trčali za loptom sa kojom se igralo.

Matijs de Liht je izbacio loptu ka polovini Reala. Da li je ona napustila igralište ili nije, potvrdu niko nije dobio, tek je Ridiger poželeo da nastavi igru. U međuvremenu, njegovi saigrači su izveli aut iznenadivši gostujući sastav i došli su do vrhunske prilike za gol.

Pravila igre jasno nalažu da se ona prekida kada su dve lopte na terenu i nikada nećemo saznati da li bi Simon Marčinjak poništio pogodak da je on postignut u izdvojenoj situaciji.


Kasnije je isprva propuštena prilika da se uvidi Naćov bokserski zahvat nad Kimihov posle čega je došlo do izjednačujućeg gola, ali je posle gledanja VAR snimka, Marčinjak to prosto morao da poništi. Očigledna situacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke