Da ne poverujete - Neki novi Milan je stigao, posle 17 godina se zeleni!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 09.08.2023.
17:45
Izvor: Sportske.net

Zadovoljni na "San Siru".

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Predsednik fudbalskog kluba Milan Paolo Skaroni obelodanio je da ova organizacija po prvi put od 2006. zatvara finansijsku godinu u "plusu".

Uspavani evropski velikan vraća se sitnim koracima tamo gde mu je i mesto. Polufinale Lige šampiona u prošloj sezoni nije mala stvar imajući u vidu neke prethodne godine... U međuvremenu se i titula vratila na "San Siro". 

Okupili su jednu mladu ekipu predvođenu prvom zvezdom Rafaelom Leaom, a nakon prodaje Sandra Tonalija u Njukasl doveli su mnoštvo talentovanih igrača u nadi da će stvoriti jezgro za naredne godine.

Prethodna, iako je okončana bez ijednog trofeja, bila je vrlo berićetna u finanijskoj perspektivi za "rosonere". Naime, po prvi put od 2006. godine klub je poslovao u "plusu".

"Zatvorićemo finansijsku godinu u profitu, što će biti naša prva takva u poslednjih 17 godina. U poslednje četiri smo duplirali naše prihode i ekonomski rast je permisa za ovakav merkato", kazao je prvi čovek kluba Paolo Skaroni.

Milan je utrošio 110.000.000 evra ovog leta dovevši Samjuela Čukvuezea, Kristijana Pulišića, Rubena Loftus Čika, Tijanija Rejndersa, Junusa Musu i Nou Okafora. Tu su još i Luka Romero i golman Marko Sportijelo koji su stigli bez obeštećenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke